ROLAND GARROS. Simona Halep s-a calificat în semifinale. A învins-o cu 6-2, 6-2 pe Svetlana Kuznețova

Data publicării:
halep madrid

Simona Halep este tot mai aproape de câştigarea primului titlu de Grand Slam al carierei. S-a calificat în semifinalele de la Roland Garros, după ce a învins-o în două seturi pe Svetlana Kuzneţova. Românca s-a impus cu un dublu 6-2, într-o oră şi 20 de minute de joc.

În semifinalele de la Paris, Simona Halep o va întâlni pe Andrea Petkovici, din Germania, jucătoare pe care a învins-o în două rânduri, anul trecut.

Nicio româncă nu a mai ajuns în semifinalele de la Roland Garros în ultimii 17 ani. Irina Spârlea este ultima sportivă din România care s-a calificat în această fază, în 1995. 

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat în această seară meciul Simonei Halep, la Digi24. El a arătat că meciul cu Svetlana Kuznețova nu a fost ușor, chiar dacă jucătoarea din Rusia era obosită după meciurile precedente.

În opinia sa, un jucător poate avea lovituri mai puțin hotărâte în fața unui adversar aflat în dezavantaj. Simona Halep nu a făcut acest lucru, ceea ce este „un semn de maturitate”, spue Cristian Tudor Popescu”.

„Simona a știut să nu lungească meciurile de până acum, a știut să le execute în două seturi, nu si-a încărcat fizicul cu un efort prea mare și iată că i-a fost acum superioarî adversarei sale”, a spus el.

În ceea ce privește semifinala cu Andrea Petkovici, acesta va fi un meci dificil, crede Cristian Tudor Popescu.

E o jucătoare tânără, flămândă de glorie, care a atins această fază a competiției și poate că e mai periculoasă decat Kuznețova”.

Iar provocările pentru Simona Halep nu se opresc aici.

Pe partea cealaltă e Maria Șarapova pe care Simona nu a învins-o până acum. Deci să ne ținem cumpătul”, a spus Cristian Tudor Popescu.

_________________________

Actualizare 19.27. SIMONA HALEP S-A CALIFICAT ÎN SEMIFINALE. A învins-o în sferturi pe Svetlana Kuznețova în două seturi, scor 6-2, 6-2.

Actualizare 19.18. 5-2 pentru Simona Halep.

Actualizare 19.14. 4-2 pentru Simona Halep.

Actualizare 19.11. 4-1 pentru Simona Halep.

Actualizare 19.08. 3-1 pentru Simona Halep.

Actualizare 19.03. 2-1 pentru Simona Halep.

Actualizare 19.01. Simona Halep a egalat. 1-1 în setul al doilea.

Actualizare 18.50. 1-0 în al dolea set pentru Svetlana Kuznețova.

Actualizare 18.38. Simona Halep a câștigat primul set cu 6-2.

Actualizare 18.32. 5-2 pentru Simona Halep.

Actualizare 18.28. 4-2 pentru Simona Halep.

Actualizare 18.24. 3-2 pentru Simona Halep.

Actualizare 18.22. 2-2. Svetlana Kuznețova a egalat scorul.

Actualizare 18.18. 2-1 pentru Simona Halep.

Actualizare 18.05. A început meciul Simona Halep - Svetlana Kuznețova în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros. Jucătoarea din România a câștigat primul game.

Meci Simona Halep -Svetlana Kuznețova. Organizatorii au anunțat că partida a fost reprogramată pentru 17:30. Dacă ploaia nu se va opri, astfel încât meciurile să înceapă până la ora 19:00, ele vor fi amânate pentru joi, potrivit Digi Sport.

Simona Halep, locul 4 WTA, este principala favorită a competiției. Svetlana Kuznețova, în prezent locul 28 WTA, a câștigat turneul de la Roland Garros în 2009.

Meci Simona Halep -Svetlana Kuznețova.  Până astăzi, cele două jucătoare s-au înfruntat pe teren de patru ori. Fiecare dintre ele a obținut câte două victorii.

În competiția de la Roland Garros din acest an, Simona Halep este singura jucătoare care nu a pierdut niciun set.

Meci Simona Halep -Svetlana Kuznețova. Luni, Simona Halep a învins-o în optimi pe Sloane Stephens, locul 19 WTA, cu scorul 6-4, 6-3.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri