Româncele fac senzație la Madrid. Avem patru jucătoare în sferturile turneului: cel puțin una e semifinalistă

Data publicării:
open madrid - GettyImages-487814669

Patricia Țig a fost a patra jucătoare din România care s-a calificat între cele mai bune opt de pe tabloul de la Madrid, alăturându-se în sferturi Simonei Halep, Irinei Begu și Soranei Cîrstea. Pentru jucătoarea în vârstă de 21 de ani aceasta este cea mai importantă performanță a carierei, ea venind din calificări în capitala Spaniei și fiind prima oară pe tabloul unui turneu de categorie Premier 5, scrie digisport.ro.

Patricia Țig, 21 de ani, locul 134 WTA, a reușit miercuri seară să producă surpriza, în optimile de finală ale turneului WTA de la Madrid, dotat cu premii totale de 4.771.360 dolari, după ce a învins-o pe americanca Madison Keys, în două seturi, cu 6-3, 6-4. Venită din calificări, Patricia Țig s-a impus în doar o oră și 16 minute în fața unei adversare de aceeași vârstă, însă aflată pe locul 25 în lume.

Adversara sa din sferturi va fi australianca Samantha Stosur (32 ani, 23 WTA). Țig, care are în palmares o finală WTA la simplu (Baku, 2015) și una la dublu (București, 2015), și-a asigurat un cec de 114.560 euro și 245 de puncte WTA, scrie Agerpres. Partida va începe cel mai devreme la 22:30, ora României.

Și Sorana Cîrstea, beneficiara unui wild card, s-a calificat miercuri în sferturile de finală ale turneului WTA Premier de la Madrid, după ce a învins-o în două seturi, scor 6-4, 7-6, pe Laura Siegemund, din Germania. Românca de 26 de ani s-a impus după un meci care a durat două ore şi 6 minute.

În sferturi, Cîrstea o va înfrunta pe Dominika Cibulkova (Slovacia), numărul 38 mondial, care a trecut de rusoaica Anastasia Pavliucenkova (26 WTA) cu 2-6, 6-3, 7-5. Cibulkova are 3-1 în meciurile directe, ultima partidă terminându-se cu victoria sa, în 2013, la Stanford, în semifinale.

Jucătoarea care va reveni în Top 100 mondial de săptămâna viitoare a dezvăluit care este secretul ascensiunii sale recente - antrenorul Marius Comănescu

„Secretul este domnul Marius Comănescu. Dânsul este cel căruia trebuie să-i mulţumim pentru rezultatele pe care le am, dânsul a reuşit să mă pună pe linia bună. Să sperăm că pot să continui”, a explicat Sorana, pentru Digi Sport.

Partida Soranei Cîrstea se va desfășura după-amiază, fiind al treilea meci programat pe terenul al treilea, unde disputele vor începe de la ora 13:00.

Sorana Cîrstea a fost a treia jucătoare din România calificată în sferturi la Madrid, după Irina Begu şi Simona Halep, care îşi vor disputa un loc în penultimul act al competiției.  Joi, românii vor plânge cu un ochi și vor râde cu celălalt. Una dintre românce va fi eliminată din turneu, dar cealaltă va fi în semifinale. Partida va începe după ora 15:00, ora României.

Citiţi şi:

Madrid Declarațiile fetelor după calificarea în sferturile de finală. Orele la care joacă româncele


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri