România a fost învinsă de Irlanda, la Cupa Mondială de Rugby

Data publicării:
GettyImages-489702074

Foto: Gulliver/GettyImages

Actualizare: Naționala de rugby a României a fost învinsă de Irlanda cu scorul de 44-10 (18-3), pe Stadionul Wembley din Londra, într-un meci din Grupa D a Cupei Mondiale 2015, găzduită de Anglia și Țara Galilor.


Lynn Howells va alinia la meciul cu Irlanda cea mai experimentată echipă a României din istorie. Cei 15 jucători adună 728 de selecţii la prima reprezentativă, cu opt mai multe decât la precedentul record, stabilit în noiembrie 2014, la meciul test cu Japonia.

Aceasta va fi şi cea mai vârstnică echipă a României la un meci de Cupă Mondială, cu o medie de vârstă de aproape 30 de ani. Valentin Ursache, marcatorul singurului eseu pentru "Stejari" în partida de debut cu Franţa, a fost suspendat de Comisia de Disciplină şi va fi înlocuit cu Viorel Lucaci.

"Am fost destul de norocoşi, nu au existat accidentări. Aşteptările echipei Irlandei sunt la fel de mari ca şi cele ale Franţei. Noi ne dorim să intrăm pe teren şi să dovedim că putem concura cu astfel de echipe", a declarat antrenorul echipei României.

"Când am făcut selecţia, am vrut să am jucători cu experienţă, dar şi jucători care să capete experienţă pentru următoarea Cupă Mondială", a mai explicat Howells.

Selecţionerul Irlandei a făcut 12 schimbări faţă de meciul câştigat împotriva Canadei şi va miza, la rândul lui, pe cea mai vârstnică echipă care joacă la o Cupă Mondială.

"Românii te pot răni. Pot pune multă presiune în zone. Pot pune presiune la fazele fixe. Am urmărit linia lor la înaintare cum a împiedicat Franţa în multe momente să intre în joc. Sunt o echipă robustă, o echipă tenace care nu se opreşte niciodată", a avertizat antrenorul secund al Irlandei, Les Kiss.

Va fi primul duel dintre România şi Irlanda la Cupa Mondială după 12 ani. În 2003, la Gosford, "Stejarii" au pierdut, scor 17-45, în faţa a 19.000 de spectatori. De această dată, scena este mult mai mare şi mai importantă. Meciul va avea loc pe Wembley, o arenă cu o capacitate de 90.000 de locuri.

Irlanda, care a câştigat primul meci de la această Cupă Mondială cu 50-7 în faţa Canadei, porneşte favorită şi de această dată, mai ales că România nu a reuşit niciodată să se impună în faţa "verzilor", în opt meciuri directe.

ECHIPA DE START A ROMÂNIEI

1. Andrei Ursache
2. Andrei Rădoi
3. Paulică Ion
4. Valentin Popârlan
5. Ovidiu Toniţa
6. Viorel Lucaci
7. Mihai Macovei (c)
8. Daniel Carpo
9. Valentin Calafeteanu
10.Michael Wiringi
11.Ionuţ Botezatu
12.Csaba Gal
13.Paula Kinikinilau
14.Adrian Apostol
15.Cătălin Fercu

ECHIPA DE START A IRLANDEI

1. Cian Healy
2. Richardt Strauss
3. Nathan White
4. Donnacha Ryan
5. Devin Toner
6. Jordi Murphy
7. Chris Henry
8. Jamie Heaslip (c)
9. Eoin Reddan
10.Ian Madigan
11.Keith Earls
12.Darren Cave
13.Jared Payne
14.Tommy Bowe
15.Simon Zebo

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri