Sari la conținut

România a obţinut două medalii de aur la judo

Căprioriu a învins-o în finala de la 57 de kilograme pe Camila Minakawa din Israel, prin ippon. A fost primul aur obţinut de sportiva din România în acest an.

Îmi dă puțin optimism și mă ajută să merg mai departe această medalie și mă ajută să-mi doresc să câștig tot mai multe medalii”, a declarat Corina Căprioriu.

La 52 de kilograme, Andreea Chiţu a avut parte de o confruntare mai dificilă cu a 13-a judoka a lumii, Tsolmon Adiyasmbuu, din Mongolia. Chiţu s-a impus la limită în faţa adversarei sale, care a primit două avertismente din partea arbitrului.

Ne bucură că am reușit să obținem două medalii, ne pare rău pentru cealaltă colegă care n-a reușit să urce pe podium, dar ne dă încredere că suntem o echipă puternică și că putem să urcăm pe podium la majoritatea competițiilor”, a spus Andreea Chițu.

Monica Ungureanu a pierdut în primul tur al categoriei 48 de kilograme.

În urma victoriei de la Tașkent, Andreea Chiţu a urcat pe locul 2 în lume la categoria 52 de kilograme. Următorul Grand Prix se va desfăşura la Abu Dhabi peste două săptămâni şi va fi transmis în direct la Digi Sport.