România, cinci medalii la Jocurile Invictus. Două sunt de aur

Data actualizării: Data publicării:
invictus romania medalie aur
Invictus Romania medalie de aur

Două medalii de aur, una de argint și două de bronz a câştigat până acum România, în cadrul Jocurilor Invictus de la Sydney, dedicate soldaţilor răniţi pe front. Deja militarii români și-au depășit performanțele de anul trecut. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ACTUALIZARE.  Militarii români au câştigat, vineri dimineaţă, nu mai puţin de patru medalii la Jocurile Invictus de la Sydney. Este vorba despre două medalii de aur, una de argint şi una de bronz, toate în probele de tir cu arcul.

Dorin Petruţ a câştigat medalia de bronz în proba individuală de arc compus. Acesta este cel mai recent rezultat pe care l-a reușit echipa României la Sydney.

Competiția se încheie pe 27 octombrie.

Citiți și: BONTON. Poveștile campionilor Invictus

Anul trecut, la Toronto, România a participat la șase discipline sportive individuale,  tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la simulator, haltere, ciclism, înot, dar și la competiția de volei din poziția șezând. S-a întors cu patru medalii: una de aur, una de argint și două de bronz.


 

ACTUALIZARE. Echipa României a obţinut a doua medalie de aur la Jocurile Invictus de la Sydnez, la interval de doar câteva ore. Eugen Pătru a câştigat competiţia individuală de arc olimpic

Ceva mai devreme, tot în această dimineaţă, echipa formată din Ionuț Butoi, Augustin Pegulescu și Dorin Petruț a reuşit să câştige aurul la proba de arc compus. Militarii români - medaliaţi cu aur şi la ediţia de anul trecut, de la Toronto - i-au învins chiar pe reprezentanţii ţării gazdă, Australia.

Anterior, echipa de la proba de arc olimpic, compusă din Eugen Pătru, Dănuț Nicola și Cătălin Pârvu, obţinuse medalia de argint.

Prima medalie a României la ediţia din acest an a Jocurilor Invictus a fost una de bronz, câştigată de Dumitru Paraschiva, la canotaj în sală.


Echipa formată din Ionuț Butoi, Augustin Pegulescu și Dorin Petruț a reuşit să câştige proba de arc compus. Militarii români - medaliaţi cu aur şi la ediţia de anul trecut, de la Toronto - i-au învins chiar pe reprezentanţii ţării gazdă, Australia.

Cu puţin timp înainte, echipa de la proba de arc olimpic, compusă din Eugen Pătru, Dănuț Nicola și Cătălin Pârvu, obţinuse medalia de argint. Pe primul loc s-a clasat echipei Italiei.

Prima medalie a României la ediţia din acest an a Jocurilor Invictus a fost una de bronz, câştigată de Dumitru Paraschiva, la canotaj în sală.

În total, 15 soldaţi reprezintă România la Jocurile Invictus de la Sydney. Competiţia, supranumită Olimpiada soldaţilor răniţi, a fost creată la iniţiativa Prinţului Harry al Marii Britanii.

Citiți și: REPORTAJ. De la terapie intensivă, pe podiumul olimpic

REPORTAJ. Invictus, militarii invincibili în lupta cu moartea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri