România, meci amical cu Spania pe 27 martie

Data publicării:
picture-vizita spania razvan burleanu foto frf

 

Foto: Federația Română de Fotbal

Federația Română de Fotbal are bucuria să anunțe o partidă de excepție pentru echipa națională: pe 27 martie 2016, România va juca acasă, împotriva Spaniei! „Tricolorii” vor avea în față reprezentativa care a triumfat în ultimele doua ediții de Campionat European și care a câștigat titlul mondial în 2010, echipă calificată, de asemenea, la Euro 2016 și pentru care au evoluat, pe durata ultimelor preliminarii, fotbaliști precum Fabregas, Pique, Mata, Sergio Ramos sau Iniesta", precizează Federația Română de Fotbal într-un comunicat.

Detaliile privind ora și locul unde suporterii români vor putea urmări meciul dintre „Tricolori” și echipa pregătită de Vicente del Bosque vor fi stabilite ulterior, adaugă FRF, însă cel mai probabil jocul cu Spania se va disputa pe Arena Națională din Capitală.

Selecționatele României și Spania s-au întâlnit până în prezent de 15 ori, ambele formații înregistrând câte cinci victorii, alte cinci jocuri încheindu-se nedecis.

Ultima confruntare dintre cele două formații a avut loc pe 16 noiembrie 2006, la Cadiz, România învingând atunci Spania cu 1-0, prin golul lui Ciprian Marica, din minutul 58.

De atunci, echipa Spaniei a cucerit două titluri de campioană Europeană (2008 și 2012), precum și primul său titlu de campioană a lumii, în 2010, la Mondialul din Africa de Sud.

România și Spania s-au întâlnit ultima oară într-un meci oficial la turneul final al Campionatului European ediția 1996, victoria revenind atunci ibericilor, cu 2-1.

Naționala țării noastre, care a obținut luna trecută calificarea la EURO 2016, va disputa următorul său meci de pregătire pe 17 noiembrie, la Bologna, în compania reprezentativei Italiei, cvadruplă campioană mondială (1934, 1938, 1982 și 2006).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri