VIDEO. România, prima medalie de aur la atletism după 22 de ani. Bianca Ghelber: Au fost emoții pe care rar le întâlnești

Data actualizării: Data publicării:
Bianca Ghelber și fetița ei Victoria.
Bianca Ghelber a câștigat medalia în proba de aruncare a ciocanului, miercuri, la Campionatele Europene de atletism de la Munchen. Foto: Facebook

România a obținut primul aur european la atletism după 22 de ani! Bianca Ghelber a câștigat medalia în proba de aruncare a ciocanului, miercuri, la Campionatele Europene de atletism de la Munchen.E o medalie pe care mi-am dorit-o din tot sufletul și este o gură de oxigen pentru atletism”, a declarat sportiva după victorie.

Bianca Ghelber: O medalie mult așteptată și o gură mare de oxigen pentru federația de atletism. A fost o medalie dorită din toată inima.

Modestă, ambițioasă și perseverentă. Ea este Bianca Ghelber, mamă, soție și campioană europeană la aruncarea ciocanului, la Munchen.

Bianca Ghelber: M-am simțit divină, au fost emoții pe care rar le întâlnești.

Sportiva născută la Roman vorbește despre anii de muncă și despre sacrificiile pe care trebuie să le facă pentru performanță la acest nivel. Rolul familiei este esențial pe acest drum. Cu mândrie o prezintă pe... micuța Victoria.

Bianca Ghelber: Am plecat în cantonament pe 1 mai și până acum n-am fost acasă decât o dată de două ori, cam atât, a fost foarte greu, e un sacrificiu destul de mare când ai o familie și un copil care te vrea tot timpul alături și să îi fii aproape. Cu ajutorul soțului care mă susține am reușit să trecem peste acest pas destul de dificil. Fetița mea Victoria, ei îi dedic și această medalie.

Bianca Ghelber: Sunt personalizate! Ați văzut?
Reporter: Ți-a pus numele?
Bianca Ghelber: Da! Și performanța.
Victoria: Mami, vreau să o pun și eu la gât!

Dincolo de ajutorul familiei, Bianca a fost sprijinită de o altă mare campioană. Este antrenată de Mihaela Melinte, medaliată cu aur la Mondiale și Europene în 1998, tot la aruncarea ciocanului.

Mihaela Melinte, antrenoare: Am început pregătirea în iarnă, a decurs tot foarte bine. În decembrie mi s-a accidentat la spate, a trebuit să facă pauză o lună și jumătate. Am făcut cantonament și în Cipru, suntem plecate din mai de acasă, ne-a fost foarte greu. nd ai o familie nu e ușor. Singura problemă a fost la Snagov, că n-am avut cușca de aruncări de care e nevoie la un aruncător de ciocan. Chiar îmi doresc să avem condiții mult mai bune și la noi în țară.

Pentru Bianca și antrenoarea ei urmează pregătirea pentru Olimpiadă. La Paris, peste doi ani, țintesc tot la aur.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri