Sari la conținut

România și-a aflat adversarele din turneul preolimpic din martie 2016

Din postura de ocupantă a locului trei la Mondiale, România a depus opțiunea de a organiza turneul de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio care se va disputa în perioada 17-20 martie 2016. Cum Norvegia a cucerit titlul mondial, dar e și deținătoarea titlului european, din postura de calificată direct la Olimpiadă din partea Europei va merge la Rio Spania, finalista europeanului de anul trecut, scrie digisport.ro.

Olanda va juca turneu de calificare, la fel ca și următoarele cinci clasate la Mondialul din Danemarca.

România va juca împotriva celei de-a șasea clasate la această ediție, nimeni alta decât Danemarca, pe care am învins-o în sferturi, 31-30, după prelungiri. Uruguay, a doua în America de Sud, și Muntenegru, a patra la Europenele de anul trecut, sunt celelalte două adversare.

Primele două de la turneul din martie anul viitor vor obține biletele pentru Jocurile Olimpice.

Danemarca și-a depus și ea candidatura pentru organizarea turneului, IHF n-a anunțat încă țara gazdă, dar România are teoretic avantaj datorită poziției din clasamentul final al Campionatului Mondial.

„Este o grupă foarte grea, pe care o vom trata cu toată seriozitatea. Mai mult ca sigur vom organiza acest turneu. Așteptăm ca iubitorii handbalui să ne fie alături, nu doar pentru că iubesc handbalul, ci și pentru că e drumul spre Olimpiadă. Iar acolo, dacă ajungem, vom lupta pentru o medalie, de ce nu? Nu există un termen limită în care federația internațională să ne anunțe dacă vom găzdui acest turneu preolimpic din care facem parte, dar cel mai probabil săptămâna viitoare vom afla. Avem dreptul prin regulament”, a declarat Alexandru Dedu, președintele FR Handbal.