Sari la conținut

România va organiza Campionatele Europene de gimnastică din 2017. Gabriela Szabo: Nu mă gândesc că nu vom avea sala din București terminată la timp

După foarte mulţi ani, România va organiza Campionatele Europene de gimnastică, indiferent unde va avea loc evenimentul, Bucureşti sau Cluj, este o mare bucurie. Este o mare veste pentru sportul românesc şi gimnastica românească în particular. Va fi o mare responsabilitate pentru toţi factorii ca să organizăm Europenele la standarde maxime”, a spus Gabriela Szabo.

Ea spune că şi până în prezent a vorbit cu primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu, în privinţa noii săli polivalente, dar de acum discuţiile se vor intensifica.

Am vorbit săptămânal cu primarul Sorin Oprescu, dar de luni vom intensifica discuţiile, vom face culoar la primărie, astfel încât să putem organiza aceste Europene în condiţii de excepţie. Am vorbit şi cu premierul Victor Ponta, s-a bucurat foarte tare şi susţine organizarea, iar împreună trebuie să facem totul să fie la cote maxime. Nici nu vreau să mă gândesc că nu vom avea sala din Bucureşti terminată la timp pentru această mare competiţie. Este o mândrie pentru toată România”, a mai spus ministrul Tineretului şi Sportului.

România va organiza Campionatele Europene de gimnastică din 2017, a declarat, vineri, pentru Mediafax, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, aceasta fiind a doua ediţie găzduită de ţara noastră după cea din 1957, prima a competiţiei. România a fost aleasă gazdă a CE din 2017 în detrimentul Danemarcei, care şi-a depus candidatura prin Odense.

Concursul ar urma să se desfăşoare în noua Sală Polivalentă ce urmează să fie construită în Complexul Sportiv Naţional Lia Manoliu din Bucureşti. Clujul, cu noua Sală Polivalentă, ar fi a doua opţiune, dacă lucrările pentru construirea arenei din Bucureşti întârzie să înceapă.

Campionatul European din 2017, programat a se desfăşura între 10 şi 16 aprilie, va fi mixt, feminin şi masculin, peste 700 de sportivi urmând să participe. Bugetul pentru organizarea competiţiei va depăşi un milion şi jumătate de euro, sumă ce urmează a fi adunată de la forul de specialitate, sponsori şi fonduri bugetare.