Rosberg a câștigat MP al Chinei și a egalat recordul lui Schumacher

Data publicării:
formula1

Pe circuitul de la Shanghai, pe locul al doilea a terminat Sebastian Vettel (Ferrari), la peste 37 de secunde în spatele conaționalului său, iar podiumul a fost completat de rusul Daniil Kvyat (Red Bull).

Aceasta este a 6-a victorie consecutivă a lui Rosberg, care egalează, astfel, recordul lui Michael Schumacher.  

În 2012patru ani mai târziu. După start, pilotul Mercedes AMG a pierdut poziția de lider și a fost depășit de australianul Daniel Ricciardo. Primul viraj a făcut trei victime importante - Sebastian Vettel și Kimi Raikkonen s-au atins, după ce multiplul campion mondial a încercat să evite monopostul rusului Daniel Kvyat.

Lewis Hamilton, plecat de pe locul 22, și-a rupt aripa față, după un incident cu brazilianul Felipe Nasr și a intrat la boxe pentru remediere. La finalul turului trei, roata stânga spate a monopostului pilotat de Ricciardo a explodat. Liderul a pierdut poziția, iar safety car-ul a ieșit pe pistă. A fost momentul în care s-a intrat în masă la boxe.

Din acel punct, Nico Rosberg a început să se distanțeze, iar Vettel, Raikkonen și Hamilton să recupereze. Rosberg s-a impus cu o diferență de 37 de secunde și șapte zecimi. Vettel a urcat până pe locul al doilea. Rusul Daniel Kvyat a rezistat în spatele pilotului Ferrari, cu care s-a și luptat pentru poziție. Pentru Kvyat a fost cea de a doua clasare pe podium din Formula 1. Pilotul Red Bull Racing a fost urmat de Ricciardo, Raikkonen și Massa.

Lewis Hamilton s-a oprit pe locul șapte, dar a pierdut puncte în clasamentul general. În prezent, diferența dintre cei doi piloți Mercedes este de 36 de puncte.

„Excelent condus, absolut dominant”, i s-a transmis lui Rosberg de la boxe, din partea echipei. „E cel mai bun echilibru pe care l-am avut în vreo mașină, cu adevărat spectaculos”, a exclamat câștigătorul Marelui Premiu al Chinei. 

Vettel a comentat prin radio incidentul de la start, când s-a lovit cu Raikkonen, colegul său de la Ferrari: „Ar trebui să îmi cer iertare echipei, dar nu a fost ceva intenționat. Kimi a venit ca o torpilă și a trebuit să reacționez”.

Următoarea etapă, Marele Premiu al Rusiei, se va desfășura între 29 aprilie și 1 mai și va putea fi urmarită ÎN DIRECT pe canalele Digi Sport.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri