Rugby | Cel mai bun jucător al lumii în 2015, depistat dopat

Data publicării:
Racing 92 v Saracens - European Rugby Champions Cup Final

Dan Carter, campion mondial cu selecționata de rugby a Noii Zeelande în 2015, an în care a fost desemnat cel mai bun jucător al lumii, a fost depistat pozitiv la corticoizi, alături de al doi colegii de la echipa sa de club, Racing 32 Paris, cu ocazia unui control antidoping efectuat după finala campionatului Franței, disputată pe 24 iunie, la Barcelona, împotriva formației Toulon, scrie Agerpres.

Racing 92 v Saracens - European Rugby Champions Cup Final
Foto: Guliver/GettyImages

Controlul, efectuat la finalul meciului de pe Camp Nou, în care Racing s-a impus cu 29-21, a fost efectuat la inițiativa Agenției franceze de luptă antidoping (AFLD). O intervenție surpriză, în afara teritoriului francez, însă permisă în urma unui acord bilateral între Franța și Spania, scrie L'Equipe.

Alături de Dan Carter au mai fost depistați pozitiv la corticoizi compatriotul său Joe Rokocoko și argentinianul Juan Imhoff. Cei trei au fost, de altfel, printre cei mai buni jucători ai lui Racing în finala cu Toulon, în care Carter a reușit să marcheze 15 puncte.

Agentul neozeelandez al lui Dan Carter și Joe Rokocoko, Simon Porter, a precizat că cei doi au utilizat cortizon în scop terapeutic, în baza unor autorizații medicale.

„Cotizonul este un medicament utilizat în mod obișnuit pentru tratarea durerilor și inflamațiilor”, a declarat Porter pentru postul de televiziune TVNZ.

Clubul Racing 92 Paris a anunțat, la rândul său, tratamentele cu corticoizi au fost efectuate cu câteva săptămâni înaintea finalei campionatului Franței și nu în ziua meciului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri