Rusia nu va defila sub propriul drapel la ceremonia de închidere a JO de iarnă

Data actualizării: Data publicării:
Venues And Townscape Ahead Of PyeongChang 2018 Winter Olympic Games
Foto: Gulliver/GettyImages

Comitetul Executiv al CIO a decis, duminică, să nu ridice suspendarea Comitetului Olimpic Rus pentru ceremonia de închidere a JO de la Pyeongchang, astfel că sportivii ruşi nu vor putea defila sub propriul drapel, scrie News.ro.

Venues And Townscape Ahead Of PyeongChang 2018 Winter Olympic Games
Foto: Gulliver/GettyImages

„CIO ar fi luat în calcul ridicarea suspendării, deoarece delegaţia Sportivilor Olimpici din Rusia (OAR) a respectat decizia din 5 decembrie 2017 a Comitetului Executiv al CIO. Însă doi sportivi au fost depistaţi pozitiv la Pyeongchang. Acesta a fost un lucru extreme de dezamăgitor şi, avându-se în vedere şi alte elemente, a împiedicat CIO să se gândească la ridicarea suspendării pentru ceremonia de închidere”, se arată pe site-ul Olympic.org.

Forul internaţional a precizat că suspendarea Rusiei va fi ridicată dacă se va confirma că nu mai există alte încălcări ale regulamentului antidoping de către membri ai delegaţiei OAR.

La 5 decembrie 2017, CIO a suspendat Comitetul Olimpic Rus cu efect imediat de la JO, precizând totodată că sportivi din Rusia vor putea participa la Pyeongchang în anumite condiţii, sub drapelul olimpic.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri