Sebastian Vettel părăseşte echipa Red Bull pentru Ferrari

Data publicării:
1500902 645756155462721 1040672590 o

 

Jurnaliștii de la Marca anunță că neamțul Sebastian Vettel va fi din sezonul viitor noul pilot de la Ferrari. Decizia pilotului german de a pleca de la Red Bull a surprins pe toată lumea, mai ales că acesta anunțase că nu are de gând să plece nicăieri, scrie Digi Sport.

Vettel avea o clauză specială în contract în care era stipulat faptul că poate părăsi oricând echipa austriacă indiferent dacă aceasta este de acord sau nu. Înlocuitorul cvadruplului campion mondial va fi rusul Daniil Kvyat iar mutarea îi deschide ușa către Toro Rosso lui Carlos Sainz Jr.

Anul acesta a fost cel mai slab sezon din cariera lui Vettel. Neamțul n-a câștigat nici măcar o cursă și a fost lider doar un tur de pistă. Stagiunea precedentă pilotul german a câștigat 9 curse la rând. Chiar dacă anul acesta a fost unul aproape catastrofal pentru Vettel, fostul campion mondial încheie aventura la Red Bull cu un palmares incredibil: 4 titluri mondiale, 38 de victorii, 64 de clasări pe podium și 44 de plecări din pole position.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri