Septuplu campion F1, în pericol să fie exclus din circuit din cauza piercingurilor și bijuteriilor

Data publicării:
Mașini de Formula 1
Septuplu campion F1, în pericol să fie exclus din circuit din cauza piercingurilor și bijuteriilor. Foto: Profimedia

Lewis Hamilton, de șapte ori campion mondial de Formula 1, a sugerat că ar putea fi exclus de la Marele Premiu inaugural de duminică de la Miami, dacă organismul de conducere al competiției ar aplica o interdicție privind piercingurile și bijuteriile, relatează The Sun.

Pilotul echipei Mercedes a vorbit după ce directorul de cursă Niels Wittich a emis un memento pentru toate echipele și oficialii că purtarea piercingurilor pe corp și a lanțurilor metalice la gât este interzisă în timpul competiției și ar putea fi verificată.

Hamilton, cel mai de succes pilot în activitate din acest sport, a declarat că nu își poate scoate o parte din piercing-uri.

El a declarat că este pregătit să semneze o declarație prin care să-și asume responsabilitatea personală.

Britanicul și-a accentuat opoziția purtând inele pe fiecare deget, trei ceasuri (setate pe fusuri orare diferite), o brățară, șiruri de coliere și cercei în ambele urechi.

Un alt piercing în nas a fost ascuns de masca de față.

„Nu am mai putut să-mi pun alte bijuterii astăzi", a spus el, adăugând că consideră că această măsură drastică este un pas înapoi într-un moment în care sportul și FIA, care îl guvernează, ar trebui să se concentreze pe ultima sa mare descoperire din America.

„Acesta este un lucru atât de mic", a spus el. „Pare inutil să intrăm în această dispută".

Întrebat care ar putea fi soluția pentru un aparent impas, Hamilton a indicat că nu poate face prea multe.

„Nu pot să înlătur cel puțin două dintre piercieng-uri", a spus el. „Unul nu vă pot explica cu adevărat unde se află.

Dar ceea ce pot spune este că este din platină, deci este nemagnetică, nu a fost niciodată o problemă de siguranță în trecut. Am avut în 16 ani atât de multe scanări RMN și nu a trebuit să scot platina.

Și dacă mă exclud, atunci așa să fie. Avem un pilot de rezervă... oricum sunt multe de făcut în oraș, așa că voi fi bine oricum."

Wittich explicase în nota sa că purtarea bijuteriilor pe sub îmbrăcămintea ignifugă obligatorie ar putea reduce protecția la transmiterea căldurii și crește riscul de arsuri.

El a spus că ar putea, de asemenea, să împiedice intervenția și tratamentul medical din cauza riscului de agățare atunci când echipamentul de siguranță, cum ar fi casca, cagula sau salopeta, este îndepărtat.

„În cazul în care este nevoie de imagistică medicală pentru a stabili diagnosticul în urma unui accident, prezența bijuteriilor pe corp poate cauza complicații și întârzieri semnificative", a adăugat germanul, mai notează sursa citată de Mediafax.

Hamilton a declarat că a încercat fără succes să vorbească cu președintele FIA, Mohammed Ben Sulayem, ales în decembrie, și că a vrut să îl asigure că este un aliat și nu un adversar.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri