Sfatul lui Ilie Balaci pentru părinți: „Nu mai dați banii pe laptopuri ca să țineți copiii acasă!”

Data publicării:
2701interviu 20balaci-46042
Dintre toate golurile pe care le-ați dat, există unul spectaculos, care vă este foarte drag și de care vă amintiți cu plăcere?

Eram puști, aveam 17 ani, jucam la Universitatea Craiova. Într-un meci cu Jiul Petroșani, am driblat patru inși și am băgat mingea în poartă. De acel gol îmi amintesc cu drag, mai ales că aveam doar 17 ani.

Am auzit de meciul istoric din 1983, când Romania a jucat cu Italia. Cum a fost confruntarea cu italianul Claudio Gentile?

Ei erau campioni mondiali și noi nu aveam nimic de pierdut și atunci am vrut să arăt că sunt mai bun decât campionii mondiali.

În fotbal ați avut vreun model?

Mi-a plăcut foarte mult Johan Cruyff, care, din păcate pentru el, nu a câștigat titlul mondial, deși cred că îl merita.

Dacă nu ajungeați pe terenul de fotbal, ce v-ar fi plăcut să deveniți?

Eram în clasa a șasea și, la ora de dirigenție ni se dădeau niște lucrări, iar una din teme era ce vrem să devenim în viață. Eu niciodată nu am zis altceva decât că vreau să devin fotbalist, să îl driblez pe Dinu, pe Dobrin, pe Dumitrache.

Ce i-ați spus fiicei dumneavoastră, Lorena, când ați aflat că se va căsători cu un fotbalist?

Nu cred că vrei să știi. Am făcut scandal. Nu pentru că era fotbalist, eu am o impresie bună despre fotbaliști. Altceva m-a deranjat, dar uite că n-am avut dreptate. E împreună cu Eugen de 15 ani, au doi băieţi şi le e bine la amândoi.

Ce le-ați spune copiilor și părinților care se uită acum la noi?

În primul rând, le-aș spune celor care au băieți să nu mai dea bani pe laptopuri ca să își țină copiii acasă, ci să îi ia de mână să îi ducă la fotbal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri