Silviu Lung a părăsit spitalul: „Vina mea este că m-am suit în acea zi la volan”

Data publicării:
52cd5d2c95f9cfa04a000000

Între timp, ancheta poliştilor a stabilit că accidentul în care un bărbat a murit şi doi copii au fost răniţi a avut loc deoarece Silviu Lung nu a condus prudent, deşi era ceaţă densă. Fostul portar al Craiovei Maxima va fi cercetat pentru ucidere din culpă, însă spune că singura lui vină este că s-a suit la volan în ziua tragediei.

„Nu am fugit din spital, nici vorbă despre aşa ceva, am ieşit pe uşa principală. N-a fost vorba despre nicio fugă. Efectiv n-am mai suportat să fiu deranjat în fiecare minut şi aveam nevoie de linişte, în primul rând. A murit un om, vă daţi seama că îmi pare nespus de rău. Puteam să fiu şi eu în locul dânsului. Vina mea este, cred eu, că m-am suit în acea zi la volan”, a spus Silviu Lung.

Rănit uşor la cap în accidentul mortal pe care l-a provocat, Silviu Lung a fost dus la secţia de Neurochirurgie a Spitalului de Urgenţă din Craiova. Ar fi trebuit să fie externat vineri, însă fostul fotbalist a plecat deja din unitatea medicală, pe propria răspundere.

„E în stare foarte bună, dar e deprimat, are o plagă la pielea capului”, spune prof. Alexandru Cameniţă, medic la Spitalul de Urgenţă din Craiova.

Silviu Lung a fost vizitat la spital de Ion Geolgău, unul dintre foştii colegi de echipă de la Universitatea Craiova.

„E traumatizat psihic de ceea ce s-a întâmplat, şi nu îşi dă seama cum s-a întâmplat, fiindcă a fost de fracţiune de secundă, regretă cele întâmplate acolo. Nu îşi aduce aminte foarte bine, spune că i-a apărut în faţă, fiind ceaţă acolo, a tras de volan dreapta, dacă nu ar fi tras, s-ar fi lovit frontal”, povestește Geolgău.

Cei doi copii răniţi în accidentul provocat de fostul portar sunt internaţi în spital. Medicii spun că băiatul se simte bine, dar sora sa este în stare foarte gravă.

Poliţiştii care anchetează accidentul au stabilit că fostul portar nu a adaptat viteza la condiţiile meteo. Deşi era ceaţă şi şoseaua umedă, Silviu Lung nu a redus viteza, cu atât mai mult cu cît intrase într-o curbă. Pe numele lui a fost dechis un dosar penal pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă. Tibi Lung, unul dintre fiii fostului fotbalist, a luat legătura cu familia bărbatului mort în accident şi s-a oferit să suporte cheltuielile de înmormântare.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri