Simona Halep a pierdut finala de la Cincinnati. Serena Williams a învins-o cu 6-3, 7-6

Data publicării:
Simona Halep si Serena Williams Miami 2015 - GuliverGettyImages

ACTUALIZARE 00.35. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat, în direct, la Digi24, rezultatul finalei de la Cincinnati.

„A câștigat pe merit Williams, cu un singur element. Și anume serviciul. N-ai ce să faci. Nicio jucătoare din lume n-ar fi putut să returneze serviciile de peste 200 km/h. A avut vreo 14-15 aşi, la care Simona n-are ce să facă, oricât ar încerca. La astfel de servicii, nici tehnica, nici determinarea nu te ajută. Nu poți returna asa ceva. Asta a făcut diferența”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Nu a fost un meci spectaculos, nu am avut mingi deosebite pe care să le reţinem. Dar nu i-aș reproșa Simonei decât un singur lucru. O să vi se pară paradoxal: că nu a pierdut cu 6-1, 6-0. Ce vreau să spun cu asta? Vreau să spun că nu a riscat destul”, a adăugat jurnalistul.


MECI WILLIAMS. Serena se impune cu 7-5 în tie-break şi câştigă turneul de la Cincinnati, în două seturi: 6-3, 7-6.

SETUL 2, 6-6. Setul secund se va decide în tie-break. 

SETUL 2, 6-5 pentru Halep. Simona trece din nou în avantaj după un game câştigat la 15 şi are tie-break-ul asigurat.

SETUL 2, 5-5. Simona nu găseşte metoda pentru a răspunde serviciilor extrem de puternice trimise de numărul unu mondial, dar rămâne în meci.  

SETUL 2, 4-3 pentru Halep. Simona salvează două mingi de break consecutive şi câştigă 3 puncte la rând. Halep serveşte foarte bine, dar nu poate închide game-ul în patru rânduri, în cel mai echilibrat game al meciului de până acum. A cincea oară a fost cu noroc şi o minge returnată în fileu de Serena a adus-o pe Halep în avantaj. 

SETUL 2, 3-3. Echilibrul se menține în setul al doilea al finalei de la Cincinnati.

SETUL 2, 1-1. Ambele jucătoare și-au câștigat serviciul în debutul setului secund. 

SET SERENA WILLIAMS. Americanca şi-a făcut serviciul şi a câştigat astfel 5 game-uri consecutive, după un început foarte bun de meci al lui Halep.

SETUL 1: Game Williams, 3-2. Serena a ajuns repede la 30-0, după ce a fost agresivă şi a surprins-o pe Halep. La 30-15, a urmat cel mai lung schimb al meciului, pe care Williams l-a câştigat cu o venire la fileu. O greşeală neforţată a jucătorei din România i-a adus game-ul adversarei ei.

SETUL 1: Game Halep, care conduce cu 3-1.

SETUL 1: Serena Williams revine în meci și câștigă următorul game.

SETUL 1: Meciul începe perfect pentru Simona, care a făcut break-ul în primul game al meciului. Românca a ajuns repede la 40-0 şi s-a impus la 15, potrivit digisport.ro. Românca și-a câștigat apoi serviciul și conduce cu 2-0


 Este a doua finală consecutivă din circuitul profesionist din acest an în care ajunge Simona Halep, după cea pierdută la Toronto, partidă din care sportiva s-a retras din cauza unor probleme de sănătate. Victoria din semifinala de la Cincinnati i-a readus Simonei Halep poziţia a doua în clasamentul WTA, pe care o pierduse în faţa Mariei Sharapova pe 11 mai.

Urmează un meci dificil, în această seară. Scorul partidelor dintre Simona Halep şi Serena Williams este de 5-1 în favoarea americancei.

„Am încredere că pot să joc un meci bun, că am şansa mea, dar joc cu numărul unu mondial, cu o jucătoare puternică. Mă aştept la un meci greu, vreau să-mi fac jocul meu şi să fiu cât mai aproape de ea. Trebuie să fiu agresivă şi să nu fac paşi în spate, pentru că mă va domina. O să încerc să muncesc cât pot ca să ajung numărul unu”, a spus Simona Halep despre meciul cu Serena Williams.

Simona Halep şi Serena Williams s-au întâlnit ultima dată în primăvară, în semifinalele turneului de la Miami, când Williams a câştigat partida.

A venit cu o incredibilă dorinţă de răzbunare. Din fericire o să fiu pregătită pentru asta, dacă decide să o facă din nou. Trebuie să fii pregătit. Sper să fiu pregătită să joc bine”, a spus Serena Williams.

Pentru Simona Halep aceasta este a 19-a finală din carieră. Calificarea în finală la Cincinnati este recompensată cu un premiu de 240.000 de dolari şi cu 585 de puncte WTA.

Câştigătoarea turneului va primi aproape jumătate de milion de dolari şi 900 de puncte WTA.

Citiți și C.T. Popescu: Simona Halep va trebui să joace la atac, la iniţiativă, cu Serena Williams



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri