Simona Halep, convinsă că a sosit momentul să o învingă pe Serena Williams: „Nu mai e ca la 25 de ani”

Data publicării:
serena williams halep - GettyImages - 1 oct 15

Foto: Gulliver/GettyImages 

În acest an, Simona Halep și Serena Williams se pot întâlni la Australian Open abia în finală, dacă ambele ajung până acolo. A doua clasată din topul WTA și cea mai scundă jucătoare din Top 10 spune că, de această dată, avantajul tinereții ar putea fi mai important decât dezavantajele pe care le are din cauza înălțimii și forței.

Idolul jucătoarei din România este Justine Henin, una dintre puținele jucătoare din circuit cu avantaj în duelurile directe cu Serena Williams. La rândul său o sportivă scundă (1,67 m), belgianca - retrasă din activitate în 2011 - are 4-3 în întâlnirile cu actualul lider din circuitul WTA.

Digi Sport notează că, în acest moment, Serena Williams (34 de ani) conduce cu 7-1 în meciurile cu Simona Halep (24 de ani). Cele două s-au întâlnit o singură dată într-un turneu de Grand Slam: în 2011, laWimbledon, iar atunci învingătoare a fost jucătoarea din SUA, după ce sportiva din România câștigase primul set.

„De cele mai multe ori, Serena Williams nu e nevoită să alerge prea mult, grație forței sale. E foarte puternică și e greu să joci împotriva ei. Mie îmi place să alerg mult pe teren. Dacă poți păstra mingea în teren și să ai multe schimburi, ai șanse să câștigi, fiindcă acum are 34 de ani și nu mai e cum era la 24 sau 25”, a spus Simona Halep, potrivit The Weekend Australian.

„Serviciul cred că este cel mai dificil, fiindcă nu sunt înaltă. De aceea trebuie să lucrez mult mai mult pentru a-l îmbunătăți, deși sunt scundă. Nu este un lucru rău să fii scund. Avem și noi avantaje. Multe jucătoare scunde au câștigat titluri de Grand Slam. Justine Henin a fost idolul meu și de aceea cred în mine și că pot ajunge în top”, a mai spus jucătoarea de pe locul al doilea în clasamentul WTA.

O altă jucătoarea scundă din circuitul mondial, slovaca Dominica Cibulkova (1,60 m), a discutat despre dezavantajul înălțimii: „Desigur că jucătoarele înalte, ca Maria Sharapova și Serena Williams, servesc extraordinar și pot juca în forță. Cred, însă, că jucătoarele ca mine și ca Simona Halep le arătăm oamenilor, fanilor, adversarelor, că, deși nu suntem înalte, putem fi jucătoare de top”.

În 2014, Cibulkova a jucat finala de la Australian Open, împotriva lui Na Li. Peste doar 4 luni, Halep juca în ultimul act de la Roland Garros împotriva Sharapovei. De fiecare dată a câștigat jucătoarea mai înaltă.

Simona Halep va debuta la Melbourne împotriva lui Shuai Zhang(China), locul 132 WTA. Dacă va trece de jucătoarea din China, numărul doi mondial o va întâlni în turul al doilea pe învingătoarea dintre Alize Cornet (locul 42 WTA) și Bojana Jovanovski (locul 82 WTA).

Citiți și Jurnaliști britanici: Simona Halep trebuia să câştige un Grand Slam până acum

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri