Simona Halep este elogiată de oamenii din tenisul românesc

Data publicării:
halep cupa

Este o victorie extraordinar de importantă pentru tot sportul românesc, o victorie care coroborată cu rezultatele celelalte o propulsează printre primele 10 jucătoare din lume, sigur va avea o partidă importantă cu jucătoarea din Slovacia”, a declarat George Cosac.

Aş dori să încep prin a o felicita pe Simona pentru performanţa extraordinară. E foarte greu, mai ales că săptămâna trecută au fost la Melbourne temperaturi extreme, până la 44 de grade, cu meciuri întrerupte din cauza căldurii. A reuşit un ultim set fantastic, cu siguranţă îi va da multă încredere acest lucru. Şi îi ţin pumnii în continuare”, a mărturisit Afrian Cruciat, antrenor de tenis.

Simona Halep, în "sferturi" la Melbourne

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului. În optimi, jucătoarea noastră a avut meci greu cu a opta favorită, Jelena Jankovic, din Serbia. Românca a câştigat primul set cu 6 la 4, dar a fost egalată după un 6 la 2 reuşit de adversară. În decisiv, Simona a fost incredibilă şi s-a impus fără să piardă nici măcar un game. Scor final 6 la 4, 2 la 6, 6 la 0. Pentru calificare, Halep va primi aproximativ 175 de mii de euro şi 430 de puncte WTA.

„La începutul anului visam să ajung în sferturile de finală la un turneu de Mare Şlem. Sunt bucuroasă că am jucat foarte bine astăzi. În setul am treilea am jucat cel mai bun tenis al meu. A fost un meci dificil, dar vreau să mă bucur de calificare şi să încerc să joc cât mai bine în turul următor, pentru că va fi foarte greu”, a spus Simona Halep.

Am simţit la anumite puncte, pe ici, pe colo, că dacă aş fi rămas, sau dacă aş fi fost un pic mai isteaţă, mai puternică, lucrurile ar fi putut fi mult mai bune. Dar nu a fost ziua mea astăzi. Dar, una peste alta, n-a fost chiar atât de rău”, a afirmat Jelena Jankovic.

În sferturile de finală, Simona Halep o va întâlni pe Dominika Cibulkova, din Slovacia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri