Simona Halep joacă azi împotriva Garbinei Muguruza la turneul de la Stuttgart

Data publicării:
7097031-afp-mediafax-foto-mohd-fyrol 1

Foto: Mediafax

Simona Halep va juca miercuri, în jurul orei 21.00, împotriva sportivei spaniole Garbine Muguruza, locul 20 WTA, în turul secund.

Nu înainte de ora 19.30 este programată partida Julia Goerges - Belinda Bencic, care va fi urmată de întâlnirea dintre Muguruza şi Halep. Acesta va fi primul meci de simplu pe zgură în 2015 pentru Simona Halep, care este calificată direct în turul doi.

Jucătoarea din Spania a făcut în primul tur un meci perfect împotriva Barborei Striţova. A învins-o în două seturi, 6 la 1, 6 la 4. În precedentele două întâlniri, Halep a fost învinsă de Muguruza: anul acesta, în confruntarea cu Spania din Fed Cup şi anul trecut, în cadrul turneului de la Wuhan.

Cele mai interesante partide de la Stuttgart sunt transmise în direct la Digi Sport 3. 

Simona Halep a declarat, marţi, la Stuttgart, într-o conferinţă de presă, că are nevoie de un meci pentru a se reacomoda cu jocul pe zgură, după ce a evoluat foarte mult în acest an pe suprafeţe rapide, informează Mediafax.

„Am nevoie de un meci, să-mi reamintesc stilul. Ai mai mult timp să gândeşti pe zgură", o suprafaţă lentă, a declarat Halep.

Simona Halep a fost eliminată luni încă din primul tur în proba de dublu de la Stuttgart. Jucătoarea noastră şi Belinda Bencic din Elveţia au cedat în trei seturi în faţa cuplului Chan/Liang. După ce au cedat actul inaugural cu 1 la 6, Halep şi Bencic s-au impus apoi cu 7 la 5. În supertiebreak, perechea româno-elveţiană a pierdut cu 10 la 8.

© FOTO: GETTY/GULLIVER IMAGES

Totul este diferit. Mă simt bine pe zgură şi pot câştiga meciuri. Dar îmi trebuie câteva partide de adaptare. Mă aşteaptă un meci greu. Toată lumea joacă tenis de înalt nivel. Aşa că va fi dificil. Dar am şansa mea şi sigur voi lupta pentru ea. Nu vreau să mă gândesc acum la Roland Garros”, a explicat Halep.

Ea a precizat că nu îşi face un plan strict înaintea unei partide, pentru că îi place să fie creativă pe teren. „Am un plan, dar nu unul strict. Îmi place să fiu creativă”, a spus jucătoarea română.

Halep s-a plâns de faptul că îi este greu să fie o celebritate într-o ţară mică, precum România. „După French Open (n.r. - ediţia de anul trecut, la care a fost finalistă) a fost un boom. România este o ţară mică şi sunt recunoscută pe stradă. Am acum experienţă cum să mă descurc în această situaţie, dar nu este uşor. Sunt multe lucruri cu care să mă adaptez în afara terenului şi să mă relaxez. Obişnuiam să fiu foarte stresată să vorbesc cu voi (n.r.- mass-media)", a recunoscut Simona Halep în fața jurnaliștilor.


Simona Halep e cotată cu şansa a doua la câştigarea trofeului, după Maria Șarapova. Ea este calificată direct în turul secund, acolo unde o va înfrunta pe învingătoarea meciului dintre Garbine Muguruza şi Barbora Zahlavova-Strycova. Halep şi Strycova şi-au împărţit victoriile în cele două meciuri directe. În schimb, Muguruza a câştigat toate cele trei partide jucate împotriva Simonei.

Este un turneu bun, e turneu greu pentru că e tablou mic şi multe jucătoare vin, chiar primele, în afară de Serena. Va fi un meci foarte greu, primul pe zgură. Voi încerca să mă adaptez şi să-l câştig”, a declarat Simona înaintea plecării în Germania.

La turneul de la Stuttgart şi-au anunţat prezenţa opt jucătoare dintre primele zece ale lumii. Vor participa la Turneu: Maria Șarapova, Simona Halep, Petra Kvitova, Karoline Wozniacki, Ana Ivanovici, Ekaterina Makarova, Agnieszka Radwanska și Carla Suarez Navarro.

Simona Halep, numărul trei mondial, este a doua favorită la turneul WTA de la Stuttgart, dotat cu premii totale de 731.000 de euro. Competiţia este, de marți, în direct la Digi Sport 3.

Citiți și:

Posibilă schimbare majoră în clasamentul WTA: „Şarapova vs Halep: lupta pentru locul 2”


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cine plăteşte dacă se strică zidul comun al unei case. Legea de care puţini au habar, dar e foarte importantă
Digi FM
Un prezentator britanic susține că el și soția sa își fac duș o dată pe săptămână: „Suntem ca niște hamsteri...
Pro FM
Oana Radu, despre ce i s-a întâmplat după divorț. Soțul a refuzat să plece din căminul conjugal: "Mi-a...
Film Now
Soția lui Aaron Taylor-Johnson, despre zvonorile potrivit cărora actorul ar urma să fie următorul James Bond...
Adevarul
Țigările electronice, interzise în spațiile închise, dar nu și în restaurante. Medic: „E anormal să permită...
Newsweek
Pensie mai mare cu 1.900 de lei pentru un pensionar la recalculare. La ce vârstă a ieșit la pensie?
Digi FM
Carne de pui îngălbenită artificial pentru a părea mai bună. “Unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire...
Digi World
Ce spune despre criticile primite milionarul care vrea să se întoarcă la 18 ani, ia 111 pastile pe zi și bea...
Digi Animal World
Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă
Film Now
Cum arată Xena și Gabrielle la mai bine de 20 de ani de la ultimul episod din "Xena, prințesa războinică"...