Simona Halep joacă în această noapte pentru accesul în semifinalele de la Australian Open

Data publicării:
Simona Halep la Australian Open - ausopen.com

 

Foto: ausopen.com

Urmăriți aici meciul dintre Simona Halep și Dominika Cibulkova.

În această noapte, de la ora 2:00, Simona Halep o va întâlni pe Dominika Cibulkova. Jucătoarea din Slovacia este clasată pe locul 24 în ierarhia WTA şi a eliminat-o în optimi pe Maria Şarapova.

Nu vreau să mă gândesc că voi câștiga acest turneu, pentru că este prea îndepărtat acest lucru. Trebuie să mă gândesc la fiecare meci în parte. În turul următor voi avea un meci dificil, o știu pe Cibulkova, joacă un tenis foarte bun chiar și aici. Vreau doar să văd ce șanse am și cât de departe pot să ajung aici”, a spus Simona Halep.

Simona Halep şi Dominika Cibulkova s-au întâlnit până acum de trei ori, iar jucătoarea din România a câştigat o singură dată.

Dacă se va califica în semifinale, Simona Halep va întâlni învingătoarea duelului dintre Agneszka Radwanska şi Viktoria Azarenka.

Simona Halep este sigură de clasarea în Top 10 WTA

Performanțele extraordinare continuă pentru Simona Halep. Datorită calificării în sferturile de finală de la Australian Open, sportiva de 22 de ani va pătrunde pentru prima dată în carieră între primele 10 jucătoare ale lumii. 

Accesul între ultimele 8 jucătoare de la Melbourne, coroborat cu eliminarea de marți noaptea a Anei Ivanovic, face ca Halep să fie sigură că va intra între primele 10 jucătoare ale lumii la finalul competiției de la Antipozi, scrie digisport.ro.

Deocamdată, Simona va fi pe poziția a 10-a dacă nu trece în semifinale, însă dacă va disputa penultimul act poate fi sigură de ocuparea locului 9 WTA. 

Ultima compatrioată care s-a aflat între cele mai bune 10 jucătoare din lume a fost Irina Spîrlea, în 1998. În cazul în care românca o învinge pe Dominika Cibulkova, ea va deveni prima jucătoare din țara noastră care se califică în semifinalele Grand Slam-ului din Australia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri