Simona Halep rămâne pe locul 2 WTA, după ce Maria Șarapova a fost eliminată în semifinale la Madrid

Data publicării:
halep sarapova premiere - 6792221-AFP Mediafax Foto-MIGUEL MEDINA

Foto: Mediafax/AFP 

Maria Şarapova este deţinătoarea trofeului la Madrid şi avea nevoie de o calificare în finală pentru a reveni pe locul 2 WTA, pe care l-a pierdut, la 27 aprilie, după turneul de la Stuttgart.

Eliminată în primul tur la Madrid, Simona Halep a fost ea acum în postura de a pierde poziţia secundă în ierarhia jucătoarelor profesioniste. Românca va fi pe locul 2 şi începând de luni, când va evolua la turneul de categorie Premier 5 de la Roma, unde va fi cap de serie numărul 2. Principala favorită la Foro Italico va fi americanca Serena Williams, locul 1 WTA, scrie Mediafax.

Vineri, după un meci de aproape 90 de minute, Kuzneţova, fostă ocupantă a locului 2 WTA în 2007 şi câştigătoare la Roland Garros şi US Open, a obţinut a cincea victorie în faţa Mariei Şarapova, fostă numărul 1 mondial în 2005, din 13 partide disputate.

În ultimul act, Svetlana Kuzneţova o va întâlni pe învingătoarea din cealaltă semifinală, care le va opune, tot vineri, pe Serena Williams şi Petra Kvitova (Cehia), locul 4 WTA. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri