Simona Halep rămâne pe locul trei WTA chiar dacă a fost eliminată în primul tur la Wimbledon

Data publicării:
simona halep suparata - getty

 Foto: Guliver / Getty Images

Sportiva din România a avut noroc, pentru că și deținătoarea en-titre a trofeului, Petra Kvitova, a fost eliminată de la Wimbledon, dar în turul trei. Astfel, Kvitova a rămas cu 5.000 de puncte în clasamentul live, fiind la 151 de puncte în spatele Simonei, care se menține pe locul trei în același clasament.

Ziua de luni, 6 iulie, i-a mai adus Simonei alte două vești bune. Caroline Wozniacki, a cincea favorită a turneului de la All England Club, a fost eliminată în optimi, în două seturi, 4-6, 4-6 de Garbine Muguruza, după o oră şi 32 minute de joc.

În aceste condiții, jucătoarea daneză va rămâne pe locul cinci, cu 5.000 de puncte, tot atâtea câte are și Petra Kvitova.

Nici măcar Lucie Safarova nu mai reprezintă, pentru moment, o amenințare pentru Halep, pentru că și sportiva din Cehia a încheiat conturile cu Wimbledon 2015. Oricum, ea putea urca pe locul trei doar dacă ar fi câștigat turneul.

Clasamentul WTA din acest moment

1. Serena Williams 11.941

2. Maria Sharapova 6.491

3. Simona Halep 5.151 - eliminată din turul 1

4. Caroline Wozniacki 5.000 - eliminată în optimi

5. Petra Kvitova 5.000 - eliminată din turul al treilea

Turneul de la Wimbledon se dispută în perioada 29 iunie - 12 iulie, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE pe Digi Sport și pe digisport.ro, respectiv m.digisport.ro.

Citiți și: Simona Halep: Am auzit că am record la schimbarea antrenorilor. Sunt o persoană dificilă și nu am găsit încă soluţia perfectă de antrenor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri