Simona Halep s-a calificat în optimi la Miami

Data publicării:
halep miami - GettyImages-517327860 1

©FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

În revenire de formă după problemele avute în debutul anului, când accidentările şi lipsa formei au determinat-o să părăsească devreme aproape toate competiţiile la care a participat, Simona pare că se simte excelent în Statele Unite. Ea a trecut peste problemele stomacale care au determinat-o să declare forfait în proba de dublu de la Miami şi a avut o prestaţie foarte bună, mai ales în manşa secundă a disputei cu Goerges.

Partida nu a început tocmai bine pentru româncă, ea vâzându-se condusă la un moment dat cu 3-0. 

Timidă la început şi ţinută la respect de adversară, Halep a arătat un joc din ce în ce mai agresiv, s-a concentrat mai bine în momentele-cheie, a reuşit câteva lovituri spectaculoase şi a egalat la 3. Apoi s-a jucat un ghem foarte lung, câştigat de sportiva română pe serviciul rivalei. Simona Halep s-a distanţat la 5-3, Goerges a redus la 5-4, dar germana nu a reuşit să fructice numeroasele mingi de break avute în ghemul următor, cedând setul cu 4-6, după 58 de minute, relatează news.ro.

Afectată de ratările din manşa anterioară, germanca a greşit tot mai mult în setul secund. În paralel, Simona a ridicat nivelul. Şi-a asumat riscuri, a accelerat în majoritatea punctelor şi a obţinut o victorie firească, la capătul a mai bine de o oră şi jumătate de joc. De menţionat că în cel de-al doilea set Simona nu i-a oferit adversarei nici măcar o oportunitate de a face break.

În turul următor, Simona va avea parte de o dispută destul de uşoară, cel puţin pe hârtie. Halep o va întâlni pe Heather Watson, care a trecut după un meci maraton de Yanina Wickmayer (3-6, 7-5, 6-3). Până în prezent cele două sportive s-au întâlnit de două ori, de fiecare dată victoria revenindu-i Simonei Halep.

De notat şi faptul că Simona a scăpat de un alt adversar redutabil de pe jumătatea sa de tablou. Petra Kvitova s-a înclinat, neaşteptat, în două seturi, în faţa Makarovei. Halep ar fi putut da în semifinale peste sportiva cehă. Pe Makarova, constănţeanca a învins-o clar săptămâna trecută, la Indian Wells.

Românecele pot scrie istorie la Miami, după ce au fost eliminate cele mai puternice adversare pe care le puteau întâlni, scrie digisport.ro

Jucătoarele Monica Niculescu şi Irina-Camelia Begu vor evolua, duminică, în turul trei al turneului de categorie Premier Mandatory de la Miami (SUA), dotat cu premii în valoare de 6.844.139 de dolari.

Monica Niculescu, cap de serie numărul 32 şi locul 33 WTA, va juca în compania lui Coco Vandeweghe (SUA), poziţia 38 în ierarhia mondială, în al treilea meci de pe terenul 1. Meciurile vor începe la ora 16.55 (ora României), iar primele două întâlniri vor fi din turneul masculin, potrivit news.ro.

Tot al treilea meci, dar pe terenul doi, este cel dintre Irina-Camelia Begu, locul 35 WTA, şi Kristyna Pliskova (Cehia), jucătoare venită din calificări şi poziţia 101 în clasamentul mondial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri