Simona Halep s-a calificat în optimile de finală de la US Open

Data publicării:
Simona Halep - usopen

 

Ajunsă într-o formă de zile mari la Flushing Meadows, ocupanta locului 19 în lume a dispus de Maria Kirilenko (locul 17 WTA) după numai 51 de minute. 

Înaintea începerii concursului de la New York, Simona era cotată cu cea de-a 21-a șansă la cucerirea trofeului, în timp ce adversara sa a fost desemnată favorită numărul 14.

În urma victoriei izbutite în fața rusoaicei, constănțeanca s-a calificat pentru prima dată în carieră în optimile de finală din cadrul unui turneu de Grand Slam după ce a câștigat cu scorul de 6-1, 6-0.

A fost cea de-a 11 victorie din ultimele 12 partide disputate de Halep în circuitul mondial. În această perioadă a fost învinsă doar de Serena Williams în sferturile de finală de la Cincinnati, pentru ca apoi Halep să se impună în turneul de la New Haven.

Victoria obținută în fața lui Kirilenko a fost cea de-a treia din turneul de la US Open după cele din tururile anterioare, cu Watson și Vekic. 

Pentru accesul în optimile de la US Open, Simona Halep are asigurate 280 de puncte în clasamentul WTA și un cec în valoare de 165 000 de dolari. 

Pentru un loc în sferturile de finală, Halep va da piept cu italianca Flavia Pennetta, cea care a învins-o cu 7-5, 6-1 pe Svetlana Kuznetsova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri