Sari la conținut

Simona Halep: Turneele de la Indian Wells şi Miami mi-au dat multă încredere, sper ca în viitor să câştig şi un titlu mai mare

 

Simona Halep, câștigătoarea turneului de la Indian Wells. Foto: Guliver/GettyImages

A fost o deplasare bună pentru mine, pentru interiorul meu, deoarece mi-a dat multă încredere, am câştigat cel mai mare titlu din carieră. Sper ca în viitor să câştig şi un titlu mai mare, dar momentan trebuie să mă bucur, să îmi iau încredere pentru următoarele. Fiecare meci a fost special în felul lui. Şi finala de la Indian Wells a fost, pentru că am revenit. Mă bucur că am putut să joc bine şi cu Serena”, a spus Simona Halep.

Simona Halep a afirmat că Serena Williams este un model pentru ea.

„Nu aş vrea să o iau ca pe o rivalitate, ci că sunt aproape de ea şi asta îmi dă încredere că sunt în top 3. Am avut meci contra ei. La început ea m-a cam plesnit cu nişte lovituri foarte puternice, dar am rămas acolo şi am luptat până la final. Am învăţat multe din meciul acesta, dar mi-a fost greu să intru în teren în primul set. Aş fi putut să iau mingea mai repede şi să o alerg mai mult. Am auzit că a zis că e fana mea. Pentru mine e un model şi o respect pentru ce face. Niciun om nu e imposibil de învins, dar ea e cea mai bună, are o putere foarte mare, are feeling de campion”, a mai spus Halep, potrivit Mediafax.

Numărul 3 WTA va mai încerca să joace şi la dublu la câteva turnee, deoarece vrea să progreseze cât mai mult.

„O să mai încerc la câteva turnee, pentru că îmi prinde bine să mai am câteva meciuri. Exersez oficial în loc să mă antrenez. Sper să încep şi eu să progresez cât mai mult în tenis şi încerc cât mai multe chestii”, a adăugat ea.

Simona Halep este foarte mulţumită de colaborarea cu Victor Ioniţă, dar şi de colaborarea cu antrenorul Darren Cahill la Miami şi Indian Wells.

„Colaborarea merge foarte bine, am o echipă tare bună şi frumoasă, pozitivă şi energică. Sunt foarte mulţumită de ei. Şi antrenorul Darren Cahill m-a ajutat pe parcursul acestor două turnee. Sunt foarte mulţumită că am schimbat anul trecut”, a spus sportiva din Constanţa.

Ea a mulţumit fanilor români care au susţinut-o la Indian Wells şi Miami şi a subliniat că speră ca atunci când se uită la meciurile ei, copiii să vadă doar lucrurile pozitive.

„A fost un public deosebit, nu mă aşteptam să fie chiar aşa de mulţi. Era ca şi cum aş fi jucat acasă, aici la Bucureşti. Chiar şi contra americancelor a fost un public deosebit. Le mulţumesc pentru asta şi e un lucru extraordinar că pot veni oriunde mă duc eu pentru a mă susţine. E o responsabilitate pentru mine că lumea se trezeşte să mă vadă. Copiii sper să ia doar lucrurile pozitive, nu când iau racheta şi dau cu ea de pământ, deşi acelea sunt momente care trebuie să fie”, a menţionat Halep.

Simona Halep a revenit, sâmbătă, în România, după ce a participat la turneele de la Indian Wells (unde a câştigat titlul) şi Miami (la care a fost eliminată în semifinale). Tot astăzi, ea a anunțat că nu va evolua în întâlnirea României cu echipa Canadei, din play-off-ul pentru Grupa Mondială a Fed Cup.