Site-ul WTA: România face legea la Madrid. Pare că Bucharest Open a venit cu câteva luni mai devreme!

Data publicării:
wta

 

Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea și Patricia Țig joacă astăzi pentru calificarea în semifinale, lumea tenisului fiind uimită de prezența a patru românce între cele mai bune opt jucătoare pe zgura din capitala Spaniei. Sub titlul „România face legea la Madrid”, site-ul oficial al Asociației jucătoarelor profesioniste prezintă parcursul de excepție al reprezentantelor noastre, dintre care două, Cîrstea și Țig, erau în afara top 130 WTA la startul concursului.

„Cred că e uimitor. Patru fete în sferturile de finală înseamnă jumătate dintre jucătoarele rămase, ceea ce cred că e impresionant pentru o țară ca România. Cred că toată lumea știe că n-avem un sistem, ceva centralizat. Lucrăm fiecare separat și încercăm să găsim o cale. Cred că e uimitor că am ajuns acum una dintre marile forțe în tenis”, a spus Sorana, care în sferturi va juca împotriva slovacei Diminika Cibulkova.

Cea mai în vârstă dintre cele patru românce, Sorana, 26 de ani, care în noiembrie 2015 ocupa locul 248 WTA, iar la startul turneului locul 131, va intra în Top 100 după performanța de la Madrid: „Am crescut împreună. Am jucat cu Simona când aveam opt ani. Aveam amândouă părul tuns scurt, eram foarte băiețoase. E amuzant cum am crescut toate împreună și să fim aici e impresionant. Patricia e mai tânără, dar îmi amintesc picioarele ei slabe, când avea 14 ani, am fost într-un cantonament de iarnă împreună. Ne cunoaștem toate de foarte mult timp. Sunt fericită să mă văd cu toate aici și să văd că toate avem succes și un parcurs atât de bun.”

Tenis de top, la Digi Sport! În perioada 2017-2021, turneele WTA se văd, în exclusivitate în România, la Digi Sport.

Citiți și:

C.T. Popescu, despre meciul I. Begu - S . Halep: „Vor ieși niște scântei superbe”

Madrid Declarațiile fetelor după calificarea în sferturile de finală. Orele la care joacă româncele

Româncele fac senzație la Madrid. Avem patru jucătoare în sferturile turneului: cel puțin una e semifinalistă


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri