SOCI 2014. Franțuzoaica Ania Caill va concura pentru România în trei probe olimpice

Data publicării:
anacaill

Născută în Franţa, la Limoges, Ania Caill practică schiul de când avea cinci ani. A reprezentat Hexagonul în competiţiile de juniori şi este considerată drept una dintre cele mai talentate sportive.

În urmă cu doi ani, Ania Caill a decis să schimbe „naţională”, iar în 2013 a reprezentat România la Festivalul Olimpic al Tineretului European, unde a ocupat locul 20 în proba de slalom uriaş. O decizie ciudată, la prima vedere mai ales că Ania are acum şi o altă problema - nu mai este lăsată să se antreneze pe pârtiile de competiţie din Franţa.

Totul a devenit şi mai greu, din cauza lipsei zăpezii din staţiunile din România. Tânăra nu regretă însă nicio clipă hotărârea luată.

De mică am simţit România că acasă, am venit de multe ori în România de mică şi am schimbat acum doi ani. Federaţia voiam de mult să o schimb şi am schimbat. Nu regret”, spune Ania Caill.

La numai 18 ani, Ania Caill va concura în premieră la o ediţie a Jocurilor Olimpice - ocazie cu care nu s-ar fi întâlnit aşa de repede dacă rămânea în lotul Franţei.

Va reprezenta România la Soci, în probele de Super G, slalom şi combinată alpină. Cea mai bună performanţă la seniori în acest sezon a reuşit-o în Elveţia, la Saint Moritz, locul 54.

Din lipsa banilor, Ania Caill nu are un antrenor specializat. Mama sa, care este profesoară de matematică, se ocupă de pregătirea sportivei. Şi aşa, efortul este considerabil.

Aproximativ 40.000 de euro pe an o costă pregătirea, echipamentul şi participarea la concursuri.

Chiar dacă e îndrăgostită de schi, Ania mai are o alternativă în caz că nu va reuşi în acest sport: vrea să devină pilot şi se pregăteşte pentru admiterea la Facutatea de Aeronautică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri