Sportivii români, recompensați cu o sumă de 11 ori mai mică decât în alte ţări

Data publicării:
sportivi

„Trebuie sa aibă, aşa cum aţi promis, suportul moral venit dinspre suportul material pentru a intra cu răbdare şi cu dorinţa de a face performanţă în fiecare zi. Antrenorii sa aibă măcar perspectiva că dacă astăzi lucrează pe 700 de lei, mine vor lucra pe nouă, pe 12 sau pe 15”, i-a răspuns antrenorul Octavian Bellu ministrului Sportului după ce Nicolae Bănicioiu a promis că va rezolva problema salariilor.

Vor fi făcute mai multe schimbări legislative, nu numai pe statutul antrenorului. Cred că cea mai importantă este modificarea legii sportului în ansamblu”, a susținut Nicolae Bănicioiu.

Larisa Iordache şi Diana Bulimar, care au câştigat şase medalii de aur, bronz şi argint, la sfârşitul săptămânii trecute, la Campionatul European de la Moscova, au fost felicitate de ministru.

Citiți și:

Gimnaştii s-au întors de la Europene aducând în bagaje şapte medalii, dintre care una de aur

Digi24 a vizitat delegația României de gimnastică la Izvorani, după Campionatele Europene de la Rusia

Fetele au primit şi bani, dar mult mai puţini în comparaţie cu ce primesc de regulă concurentele lor din străinătate. Un aur olimpic valorează afară 70.000 de euro, la noi numai 6.500 de euro, o sumă majorată deja.

Premiile pentru un astfel de caz nu sunt la nivelul performanţei, dar mulţumitoare pentru sportivii români”, este de părere ministrului Sportului.

Sunt însă felicitate de toată lumea. După preşedintele ţării, premier, antrenori şi public, foşti sportivi apreciază performanţa gimnastelor din România.

Mă bucur că fetele au concurat foarte bine şi mă bucur pentru succesul lui Flavius. Pentru revenirea spectaculoasă a Larisei după dezamăgirea de la Olimpiada de la Londra şi îi urez succes”, a mărturisit fosta gimnastă Nadia Comăneci.

Flavius Kocz a obţinut şi el o medalie la Moscova, una de argint, la proba de sărituri. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri