Statisticile de după Supercupa României câștigată aseară de Steaua

Data publicării:
nicusorstanciu 1

Antrenorul campionilor, Laurențiu Reghecampf, a câștigat prima dată acest trofeu din postura de antrenor, după ce, în urmă cu 15 ani, o adjudecase și din postura de jucător.

De asemenea, pentru toți cei 14 jucători steliști prezenți în teren pe Arena Națională, trofeul câștigat reprezintă o premieră.

A fost a 13-a Supercupă disputată în București, a doua găzduită de Arena Națională și a noua finală decisă în timpul regulamentar de joc.

Daniel Georgievski, Lukasz Szukała, Stefan Nikolic și Federico Piovaccari au mărit la 33 numărul jucătorilor străini care și-au adjudecat trofeul, în timp ce Nikolic și Szukała au mărit la șase numărul străinilor care și-au înscris numele pe lista marcatorilor.

Arădeanul Ovidiu Hațegan i-a egalat pe Marian Salomir și pe Alexandru Tudor, toți conducând câte două finale, cea mai mare cifră de până acum.

Asistentul constănțean Aurel Oniță s-a aflat la a 5-a sa „linie” în Supercupă, una mai puțin decât recordmanul Cristian Nica (Ploiești).

Enza-Yamissi a devenit al șaselea jucător eliminat din această competiție, după Sabin Ilie în 1995, Onuț în 2002, Claudiu Niculescu în 2005, Deac în 2009 și Cadu în 2012.

Abia după 14 meciuri, sau mai exact după 1.427 minute s-a acordat pentru prima oară un penalty în Supercupa României (nu intră în discuție loviturile de departajare). Steaua a beneficiat de lovitura de la 11 metri, dar Bourceanu a ratat.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri