Steaua, în conflict deschis cu Anghel Iordănescu

Data publicării:
anghel iordanescu

Selecţionerul convocase şase stelişti pentru stagiul de pregătire din Antalya, dar Laurenţiu Reghecampf i-a cerut să aducă pe rând, câte trei jucători. În cele din urmă, Gigi Becali a refuzat orice compromis şi le-a interzis celor şase jucători să se prezinte, luni, la reunirea lotului. Selecţionerul a refuzat să mai discute cu şefii roş-albaştrilor şi a decis să se bazeze pe ceilalţi fotbalişti convocaţi pentru turneul din Antalya.

Am încercat să aducem și jucători cu experiență, Papp, Săpunaru, Găman, Pintilii, Popa, pentru ca ei să fie nucleul echipei în acest turneu, ei să dea tonul pregătirilor și să fie exemplul pentru cei 12 noi jucători la națională (...). Am încercat așa ca să nu mai fie reproșuri. Eu consider că nu avem de ce să mai primim scuze, pentru că am lăsat la dispoziția cluburilor prima parte a pregătirilor”, a explicat selecționerul Anghel Iordănescu.

Decizia lui Anghel Iordănescu i-a irititat pe rivalii Stelei din play-off.

„Războiul psihologic deja începe... dacă cineva e mai presus de echipa naţională şi nu trimite jucători la lot. Dacă se confirmă acest lucru, vom lua în considerare ca luni să se ducă la lot, iar marţi să se întoarcă înapoi la echipa de club jucătorii”, a declarat Narcis Răducan, președintele de la Pandurii Târgu Jiu.

Steaua nu poate fi pedepsită pentru că nu trimite jucătorii la lot din cauza faptului că perioada aleasă de Anghel Iordănescu nu este stabilită oficial de FIFA.

„Este fără precedent și de neacceptat cum a fost organizat acest turneu”, spune Florin Prunea, preşedinte CSMS Iaşi.

Florin Niță, Paul Papp, Alex Chipciu, Adi Popa, Mihai Pintilii și Alin Toșca sunt cei şase jucători ai campioanei care au fost convocaţi inițial la naţională.

Cantonament de lux pentru steliști

Steliştii îți vor petrece următoarele două săptămâni într-un loc de lux. Resortul din Antalya, în care cea mai ieftină cameră costă 500 de euro pe noapte, beneficiază de condiţii de cinci stele. În urmă cu trei luni, hotelul a găzduit summit-ul G20, la care au participat, printre alţii, Barack Obama, Vladimir Putin şi Angela Merkel.

Elevii lui Reghecampf se pot relaxa la piscinele exterioare încălzite, pot juca o partidă de golf sau de bowling. Se pot plimba cu elicopterul care aparţine acestui hotel şi să survoleze împrejurimile.

Tomas Neubert le-a pregătit un program special jucătorilor, mai ales că va avea la dispoziţie o sală de forţă uriaşă şi mai multe bazine de înot. În timpul liber, Ciprian Marica şi colegii săi pot testa cele mai noi jocuri video, dar se pot întrece şi la o partidă de golf.

Galatasaray şi Werder Bremen sunt doar două dintre echipele importante din Europa, care au ales acelaşi hotel ca steliştii în cantonamentul din această iarnă.

În Turcia, trupa lui Laurenţiu Reghecampf va disputa cinci meciuri de pregătire transmise în direct pe Digi Sport 1.

Pe 26 ianuarie, steliştii o vor înfrunta pe Ujpest, apoi vor juca împotriva lui Sturm Graz, Ludogoreţ, Djurgarden şi Trencin.

Programul amicalelor:

26 ianuarie: Ujpest FC (Ungaria) - ora 19:00, în direct la Digi Sport 1

29 ianuarie: SK Sturm Graz (Austria) - ora 19:00, în direct la Digi Sport 1

31 ianuarie: Ludogorets (Bulgaria) - ora 19:00, în direct la Digi Sport 1

4 februarie: Steaua - Djurgardens IF (Suedia) - ora 19:00, în direct la Digi Sport 1

6 februarie: Steaua - AS Trencin (Slovacia) - ora 19:00, în direct la Digi Sport 1.

Luni, la Ştirile Digi Sport, puteţi vedea cum arată resortul cu facilităţi unice în care se vor pregăti CSU Craiova şi FC Botoşani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri