Steaua s-a calificat în grupele Ligii Campionilor, după 2-2 cu Legia, la Varșovia

Data publicării:
meci 1

Steaua accede pentru a şaptea oară în grupele Ligii Campionilor, după remiza obţinută aseară, pe terenul polonezilor de la Legia Varşovia. În tur scorul fusese egal, 1-1, calificarea campioanei României fiind decisă de numărul mai mare de goluri marcate în deplasare.

 

FOTO: digisport.ro

Deşi pornea cu şansa a doua, după remiza din tur, Steaua a avut parte de un început de meci perfect la Varşovia, reuşind să conducă cu 2-0 după doar 10 minute de joc, prin golurile semnate de Stanciu şi Piovaccari.

La adăpostul acestui avantaj puţin scontat, elevii lui Laurenţiu Reghecampf au controlat ostilităţile în teren şi, chiar dacă s-au văzut egalaţi în ultimele secunde ale partidei, au lăsat senzaţia că nu au cum să rateze calificarea.

Steliştii deţin un adevărat record în fotbalul european, fiind singura echipă care s-a calificat de zece ori consecutiv în grupele unei competiţii continentale după ce au fost obligaţi să treacă de tururile preliminare.

Această calificare reprezintă o adevărată lovitură financiară pentru clubul din Ghencea, care va câştiga cel puţin 20 de milioane de euro. La aceasată sumă se vor adăuga banii acordaţi pentru punctele adunate în grupă, unde o victorie e răsplătită cu un milion d euro, iar un rezultat de egalitate cu 500.000 de euro.

Tragerea la sorţi a grupelor Ligii Campionilor va avea loc joi, de la ora 18.45, la Monaco, şi va fi transmisă în direct de Digi Sport.

În meciul de la Varşovia au jucat echipele:

Legia: Kuciak - Bereszynski, Rzezniczak, Dossa Junior, Wawrzyniak - Vrdoljak, Furman (Zyro '75) - Kosecki, Radovici, Kucharczyk (Ojamaa '63) - Saganowski (Mikita '79). Antrenor: Jan Urban.

Steaua: Tătăruşanu - Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici - Bourceanu, Filip - Popa, Stanciu (Ad. Cristea '59), Tănase (Tatu '72) - Piovaccari (Iancu '89). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

____________________________________________________

Min 90+5. Final de partidă. Legia - Steaua s-a încheiat 2-2, formaţia bucureşteană calificându-se pentru a şaptea oară în grupele Ligii Campionilor.

Min 90+4. Legia Varşovia egalează prin Rzezniczak.

Min 90+1. Iancu a văzut cartonaşul galben.

Min 90. Filip, singur cu portarul, a ratat o imensă ocazie de a majora scorul.

Min 72. Schimbare la Steaua. Cristian Tănase, accidentat, este înlocuit de Leandro Tatu.

Min 60. Alex Bourceanu primește cartonaș galben. 

Min 59. Schimbare la Steaua. Adrian Cristea intră în locul lui Stanciu

Min 45. Ocazie mare pentru Steaua. Tănase trage peste poartă din interiorul careului. Prima repriză se încheie.

Min 33. Al doilea cartonaș galben pentru Steaua. Îl primește Georgievski.

Min 27. Gol Legia. Radovic înscrie cu capul, de lângă Latovlevici, și reduce din diferență.

Min 18. Stelistul Filip primește cartonaș galben după o intrare dură la un adversar.

Min 9. GOOOL Steaua! Italianul Piovaccari marchează și echipa lui Reghecampf își dublează avantajul.

Min 7. GOOOL Steaua! Nicușor Stanciu deschide scorul, în urma unei acțiuni personale.

Min. 1. A început meciul pentru accederea în grupele Champions League.

Meciul Legia Varşovia - Steaua este transmis în direct la Digi Sport 1, de la 21:45, și poate fi urmărit în format live text pe digisport.ro și digi24.ro.  

Steliştii au ajuns la Varşovia cu două zile înaintea returului cu Legia Varşovia, iar calificarea în grupele UEFA Champions League este cuvântul de ordine în tabăra roş-albaştrilor. După 1-1 în meciul tur de la Bucureşti, Laurenţiu Reghecampf le-a cerut jucătorilor o prestaţie mai bună în partida decisivă pentru calificare.

În meciul tur am avut foarte multe ocazii pe care le-am ratat. Cred că a fost o presiune mare, pe care am resimțit-o. Acum, presiunea este pe Legia, ceea ce nouă ne convine“, a spus L. Reghecampf la conferința de presă oficială dinaintea partidei de la Varșovia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri