Steven Gerrard, la ultimul meci pe Anfield Road. Căpitanul lui Liverpool își ia, astăzi, rămas-bun de la suporteri

Data publicării:
steveg

Meciul cu Queens Park Rangers de pe Anfield Road va fi ultima apariţie a lui Steven Gerrard în faţa suporterilor lui Liverpool. După 17 ani în care a evoluat pentru echipa favorită, căpitanul cormoranilor este pregătit pentru momentul în care îşi va lua rămas-bun de la publicul în faţa căruia a scris istorie timp de aproape două decenii.

Nu știu cum va fi la finalul meciului, când voi avea ocazia să îmi iau rămas-bun cu adevărat. M-am gândit la acest moment într-un fel ciudat, fiindcă îmi va lipsi atât de mult să joc pe Anfield, în faţa fanilor, îmi va lipsi să joc alături de coechipierii mei. Aşa că va fi emoţionant, planul este să rămân puternic şi să reuşesc să nu plâng”, a declarat Steven Gerrard.

Singurul său regret este că nu a reuşit să câştige un titlu de campion cu Liverpool. Noaptea magică de la Istanbul va rămâne însă mereu în memoria fanilor. În 2005, Liverpool, cu Gerrard căpitan, câştiga trofeul UEFA Champions League după o finală în care învingea AC Milan la penalty-uri.

Italienii au condus cu 3-0 la pauză, iar Gerrard a inspirat revenirea fabuloasă a echipei lui Rafa Benitez.

A fost cea mai bună seară din viaţa mea, apogeul oricărui fotbalist, fiindcă este cel mai important trofeu. Cred că va rămâne în istorie drept cea mai bună finală de Champions League şi să fiu căpitanul acelei echipe m-a făcut cel mai mândru om de pe planetă”, a spus Gerrard.

Gerrard a debutat la Liverpool în 1998 şi a devenit rapid căpitan al echipei şi idol al suporterilor de pe Anfield Road. Mijlocaşul în vârstă de 34 de ani a adunat 706 meciuri în toate competiţiile pentru singura echipă la care a evoluat de-a lungul carierei.

Politicienii nu au oferit acestui oraş ceea ce el a oferit. Spitalele, acţiunile caritabile, munca pe care o face, toate sunt de nepreţuit. Dacă l-aş descrie pe Steven, aş spune Liverpool. Este un simbol minunat al oamenilor de aici, un simbol incredibil al clubului”, a declarat managerul lui Liverpool, Brendan Rodgers.

Vreau să aduc un omagiu pentru o carieră fantastică. Pentru mine a fost un jucător absolut fantastic, mai ales fiindcă a rămas loial clubului său întreaga carieră. Aşa ceva este rar, mai ales pentru un jucător de calitatea sa”, a declarat antrenorul lui Arsenal, Arsene Wenger.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri