Tecău şi Mergea, prima victorie în drumul spre Rio

Data publicării:
mergea tecau romania-digisport

Horia Tecău, numărul 5 în clasamentul mondial al jucătorilor de dublu, şi Florin Mergea, numărul 13 mondial, sunt ultimii români rămaşi în concurs la BRD Năstase Ţiriac Trophy. Cei doi joacă pentru prima dată împreună într-un turneu ATP după mai bine de 10 ani. În 2002 şi 2003 au câştigat, împreună, turneul de dublu al juniorilor, la Wimbledon. Anul trecut s-au aflat de o parte şi de alta a fileului în semifinală, la Wimbledon. A căştigat Horia Tecău, alături de Jean Julien Roger. S-au înfruntat din nou, în finala Turneului Campionilor. A câştigat din nou Tecău. Joacă împreună în echipa de Cupa Davis a România şi acum sunt din nou parteneri în turnee. Încep de la Bucureşti, unde îşi propun să câştige, ca un prim pas spre Olimpiada de la Rio, unde vor reprezenta, împreună, România.

Partida dintre perechile Florin Mergea - Horia Tecău, capi de serie numărul 1, şi Marcus Daniell - Artem Sitak a fost amânată ieri, din cauza ploii. Astăzi, români s-au impus în două seturi, 7-6, 7-6. Următorii lor adversari sunt Federico Delbonis (Argentina) şi Paolo Lorezi (Italia).

Tot astăzi, turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy a mai înregistrat o surpriză. Ivo Karlovic, numărul 29 mondial şi cap de serie numărul 2, a fost eliminat de pe tabloul de simplu de francezul Lucas Pouillet, numărul 72 mondial. Croatul de 2 metri şi 10 a fost învins cu 6-3, 6-4.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri