Sari la conținut

Tenis: Angelique Kerber propune o regulă din fotbal la Turneul Campioanelor

Foto: Facebook

Numărul 7 mondial avea nevoie să câștige un set în partida cu Lucie Safarova pentru a se califica în semifinale alături de jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza, dar nu și-a atins scopul, fiind învinsă cu 6-4, 6-3.

Cred că nu este corect, pentru că ar trebui să fie ca la fotbal. Când sunt meciuri decisive, ar trebui să se joace în același timp, a declarat Kerber, 27 ani, după joc. Am încercat să mă concentrez doar la meciul meu, să merg și să-mi fac jocul. Dar nu am reușit. Cred că ar fi fost corect să se joace în același timp”, a spus Kerber.

La turneele finale de fotbal, meciurile din ultima etapă a grupelor se joacă de la acceași oră, pentru a se evita posibilitatea unor pacte între echipe. FIFA a adoptat această regulă după CM 1982, când Germania de Vest a învins Austria cu 1-0, scor care califica ambele echipe mai departe, în detrimentul Algeriei.

Kerber, câștigătoare a 4 turnee WTA în acest an, a adăugat că arena din Singapore nu poate găzdui două meciuri simultan, dar vrea ca propunerea ei să fie luată în considerare în viitor.