Tenis: Angelique Kerber propune o regulă din fotbal la Turneul Campioanelor

Data publicării:
angelique kerber singapore turneul campioanelor foto fb 30 10 2015

Foto: Facebook

Numărul 7 mondial avea nevoie să câștige un set în partida cu Lucie Safarova pentru a se califica în semifinale alături de jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza, dar nu și-a atins scopul, fiind învinsă cu 6-4, 6-3.

Cred că nu este corect, pentru că ar trebui să fie ca la fotbal. Când sunt meciuri decisive, ar trebui să se joace în același timp, a declarat Kerber, 27 ani, după joc. Am încercat să mă concentrez doar la meciul meu, să merg și să-mi fac jocul. Dar nu am reușit. Cred că ar fi fost corect să se joace în același timp”, a spus Kerber.

La turneele finale de fotbal, meciurile din ultima etapă a grupelor se joacă de la acceași oră, pentru a se evita posibilitatea unor pacte între echipe. FIFA a adoptat această regulă după CM 1982, când Germania de Vest a învins Austria cu 1-0, scor care califica ambele echipe mai departe, în detrimentul Algeriei.

Kerber, câștigătoare a 4 turnee WTA în acest an, a adăugat că arena din Singapore nu poate găzdui două meciuri simultan, dar vrea ca propunerea ei să fie luată în considerare în viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri