TENIS. Rafael Nadal redevine „numărul 1” în lume

Data publicării:
Nadal - 6099468-AFP Mediafax Foto-MARK RALSTON

Rafael Nadal va fi de luni noul lider al clasamentului ATP. După un sezon fabulos, în care s-a impus la Roland Garros şi la US Open, tenismanul iberic revine pe prima poziţie a ierarhiei mondiale pentru prima oară din 3 iulie 2011. Nadal s-a calificat astăzi în finala de la Beijing, unde îl va avea ca adversar pe Novak Djokovici.   

Tenismanul iberic s-a calificat în finala turneului de tenis de la Beijing, după ce adversarul din semifinale, Tomas Berdych, s-a accidentat şi a abandonat la scorul de 4 la 2 în favoarea lui Nadal. Nadal a ratat debutul de sezon, inclusiv Australian Open, din cauza unei accidentări şi căzuse pe locul 5 mondial.

La începutul anului nu îmi imaginam aşa ceva. Ceva s-a întâmplat mult mai repede decât am visat eu, dar apoi am început să joc excelent la Acapulco şi acest sezon a devenit unul dintre cele mai bune ale carierei mele”, a mărturisit Nadal.

În finala de la Beijing, Nadal îl va întâlni pe Novak Djokovic, care l-a învins pe Richard Gasquet cu 6 la 4, 6 la 2.

Va fi un meci extraordinar. De fiecare dată când ne întâlnim, rivalitatea este foarte mare. Va fi ceva grozav pentru turneu şi pentru noi. Este o mare provocare şi pentru a câştiga titlul trebuie să-l înving pe cel mai bun jucător”, a declarat Djokovic.

În 2013, Novak Djokovici şi Rafa Nadal s-au întâlnit de patru ori. Spaniolul s-a impus în trei rânduri, în timp ce Djokovic a câştigat o singură dată.

Serena Williams joacă finala feminină

Și Serena Williams îşi continuă parcursul perfect din acest an. Numărul 1 WTA s-a calificat în finala de la Beijing, unde o va întâlni pe Jelena Jankovici.

Serena Williams a acuzat dureri la spate în semifinala cu Agnieska Radwanska din cadrul Openului Chinei. Problemele medicale n-au împiedicat-o pe americancă să se impună la final cu un dublu 6 la 2. Williams are un parcurs fenomenal în acest an. Din 75 de meciuri a pierdut doar 4.

În finala de la Beijing, numărul 1 WTA o va avea ca adversară pe Jelena Jankovici. Sârboaica a avut emoţii doar în primul set al confruntării cu Petra Kvitova. A fost învinsă în tie-break, dar apoi a jucat perfect. Jankovici a câştigat următoarele două acte cu 6 la 1, 6 la 1 şi şi-a asigurat prezenţa în finală.  

*************************************************************************

La Tokyo, al treilea favorit, Milos Raonic, s-a calificat în finala competiţiei. Canadianul s-a impus cu 7 la 6, 6 la 1 în semifinala cu Ivan Dodig din Croaţia.

În ultimul act, Raonic va da piept cu principalul favorit al turneului. Argentinianul Juan Martin del Potro s-a impus după două tiebreakuri în faţa spaniolului Nicolas Almagro, cap de serie numărul 6.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri