Sari la conținut

Tensiuni între Franța și Venezuela din cauza „celui mai prost schior din lume”

Venezuela va „protesta cu vehemență” la nivel diplomatic la adresa Franței după ce a expulzat un concurent la schi fond, poreclit de comunitatea sportivă drept „cel mai prost schior din lume”. Polițiștii de frontieră de pe aeroportul din Paris nu l-au crezut și au considerat că vrea să emigreze din cauza situației economice de la Caracas.

3271155_sport-lyzovani-adrian-solano-pad

Adrian Solano a aterizat la Paris pe 19 ianuarie, de unde trebuia să ajungă în Suedia ca să se antreneze, însă polițiștii de frontieră l-au întors din drum.

Sportivul a spus că agenții au avut dubii că este schior și l-au întrebat dacă măcar există zăpadă în Venezula.

„Nu au crezut când le-am spus că eu schiez în Venezuela. Le-am spus că ne antrenăm pe role. Aveam doar 28 de euro la mine, iar poliția m-a acuzat că vreau să emigrez din cauza situației economice din țara mea. Am pierdut o lună de antrenament pe zăpadă, dar voi încerca pentru că este visul meu”, a spus el.

După ce a pierdut o lună de antrenament, el a concurat zilele acestea în Finlanda, unde a avut o prestație dezastruoasă în calificările Campionatului mondial de schi. Așa s-a ales cu porecla de „cel mai prost schior din lume”, după ce nu a terminat proba de calificări, notează BBC.

Sportivul a reacționat după această contraperformanță pe Instagram: „Poate am căzut de câteva ori dar ce contează e că mereu mă voi ridica de jos”.

Ministrul de Externe de la Caracas a anunțat că „în urma ordinelor primite de la președintele Maduro, vom protesta cu vehemență la adresa guvernului francez pentru afrontul la adresa sportivului nostru”. „O insultă la adresa oricărui venezuelean e absolut inacceptabilă”, a adăugat el pe Twitter. Oficialul guvernamental a dat vina pe opoziție pentru reputația proastă a țării.