Terapie revoluţionară pentru Michael Schumacher. Fostul pilot a fost transferat la o altă clinică în cel mai mare secret

Data publicării:
TerapieSchumacher

Cei 207 kilometri care despart oraşele Grenoble şi Lausanne au fost parcurşi în secret, detaliile traseului fiind cunoscute doar de familie şi de specialiştii care l-au îngrijit în ultimele şase luni.

Medicii de pe ambulanţă au aflat abia când pacientul a fost urcat în maşină că este vorba despre Michael Schumacher. Ei au fost obligaţi să predea telefoanele mobile şi orice alt dispozitiv cu care ar fi putut să îl filmeze pe fostul pilot.

Potrivit presei elveţiene, familia a recurs la toate aceste măsuri de precauţie pentru a evita ca în presă să apară informaţii sau imagini în această stare cu Michael Schumacher. Nu s-a comunicat nici măcar faptul că fostul pilot a fost trezit din comă. Abia când a intrat pe porţile clinicii din Lausanne, purtătorul său de cuvânt, Sabine Kehm, a anunţat presa că Michael Schumacher este conştient şi a fost mutat de la spitalul din Grenoble.

Prima fază a recuperării va consta în folosirea terapiei Erigo. Clinica din Lausanne, unde a fost transferat fostul campion la Formula 1, nu a fost aleasă întâmplător. Aici, Michael Schumacher va beneficia de tratament revoluţionar sub supravegherea uneia dintre cele mai bune echipe de neurochirurgi din lume.

Prima fază a recuperării va consta în folosirea terapiei Erigo. Practic, pacientul va sta într-un pat ultratehnologizat cu ajutorul căruia pacienţii sunt ridicaţi în poziţie aproape verticală. Din această poziţie, picioarele pot executa o mişcare continuă care imită mersul.

Medicii spun că această metodă ajută sistemului muscular să îşi revină şi stimulează activitatea cerebrală şi cardiovasculară. Tot aici, specialiştii vor încerca să îi reducă dependenţa de aparate lui Michael Schumacher, pentru că deşi s-a trezit din comă, el respiră încă asistat de acestea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri