Timiș, județul fără investiții în infrastructura sportivă în următorii doi ani

Data publicării:
sala-1-600x400-7

(Sala Polivalentă din Timișoara - tion.ro) 

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, a semnat un acord cu ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, prin care MDRAP s-a angajat să investească 103 milioane de euro în infrastructura sportivă, până în 2017.  Mare parte din bani se vor duce la Craiova, pentru construcţia unui nou stadion.

După ce într-un document semnat zilele trecute de Liviu Dragnea, Timişoara şi judeţul Timiş erau scoase în afară la împărţirea banilor, iată că acelaşi lucru se întâmplă din nou, de data asta în domeniul sportului, scrie presa locală.

Astfel, din cele cele 103 milioane de euro destinate pentru realizarea a 52 de obiective de infrastructură sportivă, până în 2017, în județul Timiș nu va ajunge niciun ban.

Sursa citată menționează că peste 44 de milioane de euro vor merge la construirea unui nou stadion la Craiova, banii urmând să fie alocaţi în 2015 şi 2016.

De asemenea, cu banii guvernamentali va fi modernizat şi extins şi stadionul din Târgu Jiu, lucrările urmând să coste 20 de milioane de euro. Reabilitată va fi şi Sala Sporturilor din această localitate.

Vicepremierul Dragnea a mai anunţat că pentru sportul de performanţă vor fi construite sau modernizate cinci complexuri sportive, şase săli polivalente, şase bazine de nataţie, dintre care două de dimensiuni olimpice şi patru pentru polo, dar şi un patinoar artificial. Investiţiile vor fi în Arad, Focşani, Brăila, Constanţa şi Bucureşti.

Dacă Timişoara cere de mult timp o sală polivalentă, iată că banii se vor duce la Constanţa şi Sfântu Gheorghe, unde valoarea a două investiţii este estimată la circa 40 de milioane de euro, în total, mai scrie tion.ro.

În aceste condiţii, Timişoara, care ar trebui anul acesta să găzduiască Campionatul European de Baschet Feminin, se va mulţumi cu sala Politehnicii, aflată acum în construcţie, dacă aceasta va fi finalizată, evident, din fonduri locale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri