Sari la conținut

Tito Vilanova, fost antrenor al Barcelonei, a murit la vârsta de 45 de ani

Tito Vilanova a fost internat vinerea trecută într-o clinică din Barcelona, după ce starea sa de sănătate s-a agravat. Fostul antrenor al Barcelonei a fost operat de urgență joi seara, conform informațiilor difuzate în Spania de Radio Nacional, preluate de digisport.ro.

Intervenția chirurgicală a fost necesară, conform sursei citate, din cauza unor complicații gastrice. Tito Vilanova s-a luptat mai bine de doi ani cu cancerul descoperit la glanda parotidă și a fost de două ori operat. Vara trecută, după ce a cucerit titlul în La Liga, a decis să plece de pe banca Barcelonei.

Tratamentul medical nu i-a mai permis să continue munca la clubul catalan și din păcate starea sa de sănătate nu s-a îmbunătățit ulterior.

În decembrie 2012 a fost supus unei intervenții chirurgicale, apoi a urmat un tratament la New York. În iunie 2013 a fost pentru a treia oara supus unui tratament sever contra cancerului.

Tito Vilanova avea 45 de ani și a stat un singur sezon pe banca FC Barcelona, după plecarea lui Pep Gurdiola din 2012, după ce i-a fost secund acestuia timp de patru sezoane.