Top 3 cele mai bogate echipe de fotbal din lume

Data publicării:
echipe

Pentru Manchester United căderea a fost rapidă. În 2012, echipa engleză a pierdut primul loc în clasamentul celor mai bogate cluburi de fotbal întocmit de Forbes. Cei de la Manchester au fost depășiți atunci de Real Madrid. Iar anul trecut, au fost depășiți și de Barcelona.

Real Madrid valorează acum 3,4 miliarde de dolari și a avut încasari 675 de milioane anul trecut din sponsorizări, drepturi de televizare și vânzarea de bilete. Patru ani la rând Real Madrid a ajuns în semifinalele Ligii Campionilor, iar anul acesta va juca finala.

Barcelona, o altă echipă care a jucat excelent în ultimii ani, a ajuns să aibă o valoare de piață 3,2 miliarde de dolari și încasări de 627 de milioane. La fel ca Real Madrid, Barcelona a știut cum să își transforme în bani popularitatea pe care o are în rândul suporterilor din întreaga lume.

Și Manchester United este o echipa populară, dar de la o vreme își dezamăgește suporterii. Englezii au fost eliminați mult prea devreme din Liga Campionilor în ultimii ani. Și, după ce au rămas fără legendarul lor antrenor, Alex Ferguson, s-au prăbușit și în campionatul intern. Așa că valoarea clubului a scăzut sub 3 miliarde de dolari, încasările s-au ridicat anul trecut la doar 550 de milioane de dolari, iar perioada următoare va fi la fel de dificilă.

Manchester United a ratat calificarea în sezonul viitor al Ligii Campionilor, ceea ce înseamnă că a rămas fără o sursă importantă de venituri. Însă Manchester a știut tot timpul să compenseze din sponsorizări ceea ce pierde pe teren. Sunt semnale că echipa ar negocia un contract uriaș cu Adidas.

O altă echipa sponsorizată de Adidas este Bayern Munchen, care în acest moment funcționează ca o economie în curs de dezvoltare. Echipa germană are o valoare de 1,8 miliarde de dolari, în creștere cu nu mai puțin de 41%, iar anul trecut a reușit să aibă încasări mai mari decât Manchester United: 561 de milioane de dolari. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri