Transferul lui Radu Ștefan la Lazio, în vizorul procurorilor. Vasile Turcu a dat explicaţii la DNA

Data publicării:
vasile turcu

Procurorii au dorit să lămurească aspectele legate de transfer.

Anchetatorii au suspiciuni că preţul anunţat oficial este mai mic decât cel încasat în realitate, iar Vasile Turcu este cel care, în sezonul 2007-2008, a parafat tranzacţia.

Suma totală pe care clubul Lazio Roma a achitat-o Clubului Sportiv Dinamo 1948 SA a fost de 5.355.000 de euro. Nu am cunoştinţă de subiectele apărute în presă, cu privire la acest transfer, din cunoştinţele mele nu s-a achitat nicio sumă în plus faţă de cea prevăzută în contractul de transfer, iar declaraţiile făcute de unii oficiali ai clubului Sportiv Dinamo 1948 SA sunt lipsite de temei şi sumele invocate de aceştia sunt fanteziste şi lipsite de logică”, a scris fostul vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al FC Dinamo Vasile Turcu, în declaraţia dată la Direcţia Naţională Anticorupţie, potrivit Mediafax. 

Turcu a menţionat că el şi Cristi Borcea, de asemenea fost acţionar, au negociat cu oficialii clubului Lazio transferul lui Ştefan Radu. În urma tratativelor, s-a convenit ca Radu să fie împrumutat de Dinamo la Lazio, din ianuarie până în iunie 2008, pentru suma de un milion de euro plus TVA (1,19 milioane de euro în total), cu o clauză de transfer definitiv pentru încă 3,5 milioane de euro plus TVA (4,165 de milioane de euro în total). Turcu a precizat că, la 20 iunie 2008, Lazio a achitat clauza pentru transferul definitiv al jucătorului român.

DNA a deschis dosar penal pe subiectul meciului Dinamo-Lazio, disputat în august 2007 în preliminariile Ligii Campionilor, în urma declaraţiilor care indică aranjamentul meciului, apărute în ProSport.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri