Triplul campion mondial de formula 1 Nikki Lauda a fost supus unui transplant pulmonar

Data publicării:
F1 Grand Prix of China - Qualifying
Foto: Guliver/Getty Images

Fostul pilot austriac Niki Lauda, triplu campion mondial de Formula 1, va petrece mai multe săptămâni într-o clinică din Viena după ce a suferit un transplant pulmonar, relatează DPA, preluată de Agerpres.

F1 Grand Prix of China - Qualifying
Foto: Guliver/Getty Images



''Lucrurile evoluează foarte bine pentru moment şi suntem foarte mulţumiţi'', a declarat chirurgul Walter Klepetko, care a efectuat operaţia la General Hospital din Viena.

Conform presei, Niki Lauda, 69 ani, avea nevoie de un transplant de plămâni după ce a suferit o infecţie din cauza unui virus de tipul gripei. Fostul pilot a traversat probleme cronice de sănătate după accidentul suferit pe circuitul german Nurburgring în august 1976, în urma căruia a suferit arsuri grave. El s-a ales atunci cu o rană la plămâni şi apoi a suferit două transplanturi de rinichi.

Klepetko a precizat că după un transplant de plămâni, pacienţii tineri părăsesc spitalul după 2-3 săptămâni, dar situaţia este alta în cazul pacienţilor în vârstă.

Niki Lauda este în prezent preşedinte de onoare al echipei Mercedes de Formula 1, acţionar principal şi director executiv la compania Laudamotion. Austriacul a câştigat titlurile mondiale în 1975, 1977 şi 1984.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri