UEFA a anunțat fondul de premiere în noul sezon. Calificarea în grupele UCL aduce 8,6 milioane de euro

Data publicării:
316907 316907 champions league 1

 

Forul internațional va oferi 1,34 miliarde de euro, din care se vor scădea cele 55 de milioane date echipelor participante în preliminarii: 13 milioane în total celor care au fost eliminate înainte de baraj, iar restul celor 20 de trupe participante în play-off, indiferent de rezultatul barajului (2,1 milioane de euro). Astfel, Steaua va primi și ea această sumă, după dubla pierdută cu Ludogoreț, scrie digisport.ro.

Astfel, fiecare echipă participantă în grupe UCL va primi cel puțin 8,6 milioane de euro, indiferent de rezultatele obținute. Cel mai mult va primi, după cum este și normal, câștigătoarea trofeului - până la 37,4 milioane de euro.

Câştigătoarea Europa League poate încasa 9,9 milioane de euro.

Fiecare victorie din faza grupelor UCL este premiată cu 1 milion de euro, iar fiecare egal este remunerat cu jumătate din această sumă: 500 000 de euro.

Calificările în fazele eliminatorii vor însemna bonusuri consistente: optimi - 3,5 milioane de euro, sferturi - 3,9 de milioane, semifinale - 4,9 de milioane. Finalista va primi 6,5 milioane de euro, în timp ce câștigătoarea 10,5 milioane. Bonusurile se cumulează, fiecare calificare succesivă înseamnă colectarea unei sume în plus.

S-a stabilit și suma pe care o primesc protagonistele Supercupei Europei din acest an: Real Madrid va încasa 3 milioane de euro, în timp ce Sevilla se va mulțumi cu 2,2 milioane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri