UEFA a deschis, oficial, o anchetă în cazul Stelei. Decizia se ia peste două săptămâni

Data publicării:
5730723-Mediafax Foto-Andreea Alexandru

Audierile, care vor fi închise presei, vor avea loc pe 21 iunie 2013, la Nyon, Elveţia, iar forul european a anunţat că va da o decizie în săptămîna care începe luni, 24 iunie, anunță gsp.ro.

Procedurile împotriva Stelei au fost deschise în baza articolelor 2.04.g), 2.05 and 2.10 din regulamentul Ligii Campionilor 2013/2014.

Cel mai important articol prevede că: „Un club nu trebuie să fi fost direct sau indirect implicat în aranjarea sau influenţarea rezultatului unui meci intern sau internaţional”.

Articolele din regulamentul UEFA care pot duce la suspendarea Stelei

Articolul 2.04.g) - „Pentru a fi eligibil pentru a participa la competiţie, un club trebuie să nu fi fost direct şi/sau indirect implicat, de la intrarea în vigoare a Articolului 50(3) al statutelor UEFA, la 27 aprilie 2007, în orice activitate ce are scopul de a aranja sau influenţa rezultatul unui meci la nivel naţional sau internaţional şi trebuie să confirme în scris acest lucru administraţiei UEFA”.

Articolul 2.05: „Dacă, pe baza tuturor faptelor şi informaţiilor avute la dispoziţie, UEFA ajunge la concluzia că un club a fost direct şi/sau indirect implicat, de la intrarea în vigoare a articolului 50 (3) din Statutul UEFA, 27 aprilie 2007, în orice activitate cu privire la aranjarea sau influenţarea rezultatului unui meci la nivel naţional sau internaţional, UEFA va declara un asemenea club neeligibil pentru a participa în competiţie. Această neeligibilitate este efectivă pentru doar un sezon. În luarea deciziei, UEFA se poate baza, dar nu obligatoriu, pe decizia unui for sportiv naţional sau internaţional, tribunal arbitral sau instanţă de stat. UEFA se poate abţine în a declara un club neeligibil de a participa într-o competiţie, dacă UEFA este mulţumită de impactul deciziei luate în legătură cu anumite circumstanţe faptice de un for sportiv naţional sau internaţional, tribunal arbitral sau instanţă de stat, care are ca efect împiedicarea clubului să participe într-o competiţie UEFA”.

Articolul 2.10: „Dacă există vreun dubiu că un club îndeplineşte alte criterii de admitere decât cele definite în paragrafele 2.04c) (n.r. - trebuie să fi obţinut o licenţă eliberată de forul naţional competent în concordanţă cu Licenţierea cluburilor şi a fair-play-ului financiar şi să fie inclusă pe lista înaintată de federaţie la UEFA) şi 2.04 d) (n.r. - trebuie să se supună regulilor menite să asigure integritatea competiţiei aşa cum este ea definită la articolul 3), secretarul general al UEFA va trimite cazul la Comisia de Disciplină şi Control a UEFA, care va decide fără întârziere în privinţa admiterii în concordanţă cu Regulamentul Disciplinar al UEFA. UEFA va putea deschide investigaţii oricând (chiar şi după finalul competiţiei) pentru a se asigura că acele condiţii sunt sau au fost întrunite până la finalul competiţiei; dacă o astfel de investigaţie relevă că unele dintre celelalte criterii sunt sau nu au fost îndeplinite în timpul competiţiei, clubul poate fi supus măsurilor disciplinare în concordanţă cu Regulamentul Disciplinar al UEFA”.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri