Sari la conținut

Un fotbalist din Honduras a fost asasinat

Arnold Peralta (26 de ani), component al echipei naționale a Hondurasului și fost jucător la Glasgow Rangers până în ianuarie 2015, a fost asasinat în fața unui centru comercial din La Ceiba.Peralta evolua în țara sa natală pentru Olimpia, cea mai titrată echipă din Honduras, cu 29 de titluri câștigate.

Fundașul a fost atacat în timp ce se pregătea să urce în mașină, fiind împușcat în cap de aproape, după cum anunță autoritățile din Honduras. Acestea precizează că motivul asasinatului nu a fost jaful.

„Nefericitul incident a avut loc în orașul La Ceiba, în parcarea unui centru comercial care are propria echipă de securitate. În niciun moment nu s-a pus problema ca acesta să fie un jaf” au precizat autoritățile, potrivit digisport.ro.

Arnold Peralta fusese convocat de selecționerul Hondurasului pentru meciul amical cu Cuba, programat la 16 decembrie.

Fundașul avea 24 de selecții la prima reprezentativă, cu care a participat atât la Campionatul Mondial din Brazilia cât și la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012.

Peralta a plecat de la Rangers la începutul acestui an, după ce a petrecut 18 luni la formația din Scoția, care îl cumpărase în 2013 de la CD Vida.

Honduras are una dintre cele mai mari rate ale criminalității din lume, cu numeroase carteluri de crimă organizată, corupție și încălcări ale drepturilor omului.