Un gest caritabil al lui Leo Messi i-a jignit pe egipteni

Data publicării:
GettyImages-162786415

#نبض_رابعة |وسط فرحة عارمة من أحد المذيعات بقناة خاصة #ميسي بيتبرع لفقراء مصر بحذائه..ونشطاء معلقين : #حذاء_ميسي_لشعب_السيسيليس إهانة لمصر لكنه إذلال واحتقار علني ل #عصابة_العسكر التي سفكت دماء الأبرياء واختطفت #الرئيس_مرسي

Posted by ‎نبض رابعة‎ on Sunday, March 27, 2016



În Egipt și alte țări arabe, încălțămintea reprezintă un simbol al lipsei de respect și al insultei. Un lucru pe care Lionel Messi se pare că nu l-a știut atunci când în emisiunea „Da, sunt faimos” i-a înmânat prezentatoarei o pereche de ghete pentru o licitație în scop caritabil.

Imediat, telespectatorii revoltați au început să scrie mesaje pe Twitter. „E dezgustător. E plătit cu zeci de mii de dolari și el donează ghetele, iar prezentatoarea se bucura”, a scris un utilizator. „Egiptul e mai mare decât Messi. Asta e o mare insultă”, a scris un alt egiptean, în timp ce alții au considerat că donația trebuia refuzată.

În arabă, expresia „a lovi pe cineva cu un papuc” este ofensatoare, notează BBC News, care amintește de cazul unui jurnalist arab care a aruncat cu pantoful în fostul președinte american George W Bush, în 2008.

Pentru persoanele din țările arabe, încălțămintea este considerată murdară pentru că e asociată cu picioarele, cea mai de jos parte a corpului și care are contact cu pământul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri