Un medaliat cu aur la JO de la Pyeongchang a dezvăluit că era aproape de a rata competiția, după ce s-a culcat târziu cu o seară înainte

Data publicării:
USA House at the PyeongChang 2018 Winter Olympic Games
FOTO: Gulliver/ Getty Images

La 17 ani, Redmond Gerard a adus SUA prima medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang, duminică, el impunându-se în finala de slopestyle din concursul de snowboard. Tânărul a dezvăluit recent că a fost pe punctul de a rata participarea la competiție după ce s-a trezit cu întârziere.

USA House at the PyeongChang 2018 Winter Olympic Games
FOTO: Gulliver/ Getty Images

La 17 ani şi 227 de zile, Redmond este cel mai tânăr sportiv care câştigă un titlu olimpic în concursul de snowboard, potrivit Wall Street Journal.

Redmon Gerard a mărturisit că în seara dinaintea competiției de la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang a stat până târziu pentru a viziona serialul său preferat „Brooklyn Nine-Nine”. Cel care l-a ajutat să ajungă la competiția sportivă a fost un prieten de-al lui, care l-a trezit cu puțin timp înainte, notează vice.com.

Tânărul, de asemenea, nu-și găsea geaca, așa că a împrumutat una, în ultima clipă. Cu toate astea, adolescentul a reușit să câștige medalia de aur în finala de slopestyle din concursul de snowboard.

El a acumulat 87,16 puncte, fiind urmat de canadienii Max Parrot (86.00) şi Mark McMorris (85.20).

Când a văzut rezultatul, tânărul nu și-a putut stăpâni entuziasmul și a înjurat, reacția sa fiind transmisă în direct la posturi de televiziune din toată lumea.

Gerard, membru al unei familii cu şapte copii, a crescut în Cleveland şi a început să practice sporturi de iarnă încă de la 2 ani, potrivit News.ro.

McMorris, medaliat cu bronz la Soci, a reuşit o performanţă extraordinară în contextul în care în martie 2017 a suferit 17 fracturi după ce s-a izbit de un copac din afara pistei de concurs.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri