UN NOU DOSAR AL TRANSFERURILOR. Este vizat Florian Walter, patronul Petrolului Ploiești

Data publicării:
2711walter-35591

Walter a fost eliberat și urmează să fie stabilit un nou termen pentru a se prezenta la audieri.

Florian Walter a fost chemat la audieri la DIICOT Cluj și luni, 26 noiembrie, dar nu s-a prezentat.

În urmă cu aproape două săptămâni, procurorii au făcut percheziţii la Petrolul Ploieşti şi „U” Cluj pentru a cerceta modul în care s-au transferat 15 jucători de la un club la altul.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Cluj informau la acea vreme că au dispus începerea urmăririi penale „in rem”, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de inițiere/constituire a unui grup infracțional organizat şi delapidare cu consecințe deosebit de grave.

Potrivit procurorilor, în perioada mai - septembrie 2012, persoane din cadrul SC Fotbal Club Universitatea Cluj SA au acţionat în scopul obţinerii unor beneficii financiare substanţiale prin transferarea, cu titlu gratuit, a unui număr de 15 jucători de fotbal către SC Fotbal Club Petrolul SA.

„Transferul cu titlu gratuit a unor jucători cotați pe piață cu o valoare ridicată, estimata la aproximativ 11.000.000 Euro și care au generat cheltuieli încă de la momentul achiziției, în contextul unei situații financiare deficitare a clubului, este de natură să genereze suspiciuni cu privire la realitatea contractelor de transfer încheiate”,arăta comunicatul DIICOT.

Procurorii DIICOT au efectuat percheziţii în municipiile Cluj - Napoca şi Ploieşti, la sediile sociale ale celor două cluburi sportive, în vederea ridicării de documente şi alte mijloace de probă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri