Un nou fenomen în natația din România: La 12 ani a câștigat 9 din 10 probe ale CN de Cadeți și a doborât un record vechi de 40 de ani

Data publicării:
Luca Pojar râde.
La 12 ani, Luca Pojar a reușit o performanță greu de egalat la înot! 9 medalii de aur la Campionatul Național de Cadeți. Foto: Captură video Digi24

Are doar 12 ani și a reușit o performanță greu de egalat la înot! 9 medalii de aur la Campionatul Național de Cadeți. A doborât un record care n-a mai fost depășit de aproape 40 de ani. Numele lui este Luca Pojar. Povestea lui, pe scurt, o aflați chiar acum.

Luca Pojar avea doar doi ani și jumătate când mama sa l-a dus la bazin. Iar în momentul în care a intrat în apă și chipul i s-a luminat, ea a înțeles că înotul va fi sportul care îi va schimba destinul copilului ei. Și nu s-a înșelat. Un deceniu mai târziu are 9 medalii de aur la Campionatul Național de Cadeți.

Luca Pojar, campion național: Am foarte mari emoții, înainte mă pregătesc, îmi reglez respirația, și când spune „luați locurile, încerc să dau tot ce am mai bun. Vorbind de rezultat, m-am bucurat, dar a fost greu să ajung, a durat, multă muncă, multe ore de antrenament, și sper să o țin tot așa.
Reporter: Visul tău cel mai mare care este?
Luca Pojar: iau medalia olimpică.

Sonia Albu, antrenoarea lui Luca: Luca e un copil foarte muncitor, este și talentat și are o inteligență motrică ieșită din comun, prinde foarte repede tot ce îi explicăm, înoată tehnic corect și acest lucru îl ajută să fie foarte eficient în apă.

Vlad Cozmuța, antrenor: Performanța lui de anul acesta a fost notabilă, datorită rezultatului de la 50 metri liber, pentru că a bătut recordul vechi de aproape 40 de ani.

A obținut medalia de aur la 9 din cele 10 probe ale competiției. La 50 de metri liber, timpul realizat a fost de 26 de secunde și 42 de sutimi, o performanță greu de egalat. A reușit astfel să doboare recordul precedent de 26 de secunde și 60 de sutimi care data din 1985 și aparținea sportivului Dragoș Băcescu.

La cei 12 ani, Luca îmbină cu ușurință sportul de performanță cu rezultatele excepționale de la școală. Este elev al Liceului Sportiv Mircea Eliade și a încheiat anul școlar cu media generală 9,86. Ne-a mărturisit că reușește să găsească și timp pentru relaxare. Adoră să deseneze, să descopere noi jocuri pe calculator, dar și să se distreze cu prietenii în parcurile de aventură.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri